Menu

De schaduw aan je rechterhand

Deze blog is ontleend aan de Vakantiebijbelgids. De versie voor volwassenen is inmiddels uitverkocht, maar de Vakantiebijbelgids voor Kids is nog te bestellen (zolang de voorraad strekt). Ga naar www.arkmission.nl/bestel.

***

De HEER is je wachter,
de HEER is de schaduw
aan je rechterhand:
overdag kan de zon je niet steken,
bij nacht de maan je niet schaden.
(Psalm 121:5-6)

Wanneer je een lange wandeling maakt door de bergen of wanneer je onderweg bent naar een vakantiebestemming, kun je soms zomaar overvallen worden door het gevoel dat je heel klein bent. De bergen om je heen, de grote afstand die je nog moet afleggen, de brandende zon of juist de hevige regen … ineens realiseer je je hoe kwetsbaar je bent.

Op de momenten dat de gevaren om je heen je dreigen te verlammen, word je niet alleen bepaald bij je eigen kleinheid, maar ook bij de grootheid van God. Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt, Hij is sterker dan elke windvlaag en feller dan alle zonnestralen bij elkaar. En tegelijk is Hij bij elk van ons aanwezig. Hij is je Bewaarder, zo staat in sommige Bijbelvertalingen. Hij beschermt je en Hij gaat met je mee, waar je ook bent.

En dreigt de hitte je te verstikken en de zon je te verbranden, dan is Hij er om je schaduw te geven. Als een grote parasol is Hij boven je om je beschutting te bieden. Bij Hem mag je altijd schuilen, uitrusten en op adem komen. Overdag en ’s nachts, alle dagen van je leven.

Lianne Post

Lianne is theoloog en freelance projectleider. Ze schreef o.a. Van stress naar stilte en Bidden in de kring. Voor Ark Mission schreef ze dit jaar de Vakantiebijbelgids.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd