Menu

In de caravan

In de caravan

DoorJolanda Kromhout Datum23 augustus 2019 0 reacties

move-2481718_1920.jpg

Mijn man en ik wonen op dit moment noodgedwongen in een caravan op een camping, op ongeveer tien minuten rijden van ons huis. Ons huis is namelijk nog steeds niet klaar. Sinds eind februari is er een enorme verbouwing aan de gang en zijn we intensief bezig met hakken, breken, frezen, metselen, stuken, schuren, sauzen, enz.

We hoopten begin juli klaar te zijn want toen werd het vorige huis opgeleverd. Maar helaas ... het duurt wat langer en al onze bezittingen moesten in de opslag. Alleen het hoognodige kon mee de caravan in. Sindsdien leef ik met weinig en heb ik geen toegang tot die enorme berg met spullen. En de afgelopen weken is me iets opgevallen wat ik in deze blog graag wil delen:

IK HEB NOG NIETS GEMIST.

Niet één keer is de gedachte bij me opgekomen: ‘Jammer dat ik dáár nu niet bij kan.’  Dat heeft me enorm aan het denken gezet. Ik heb zoveel wat ik blijkbaar helemaal niet nodig heb, en ik ben nu niet minder gelukkig omdat ik niet bij mijn spullen kan.

In de loop van de jaren heb ik hoe langer hoe meer schatten op aarde verzameld. Ik ging groter wonen en ik voerde een bewaarbeleid. Bovendien ben ik een enorme fan van boeken. Elk goed boek zou ik nog eens gaan lezen, en dus bewaarde ik het jarenlang zonder er ooit in te kijken. Ook andere spullen liggen al tijden in de kast omdat ik ze misschien ooit nog eens zou kunnen gebruiken. Bij het inpakken dacht ik steeds: ‘Oh ja, dat had ik óók nog.’ Een deel deed ik weg, een ander deel heb ik toch in de opslag gedaan.

En dan mijn man. De garage puilde uit met gereedschap, snoeren, draadjes en andere spullen voor het huis die ook hij nog weleens zou kunnen hergebruiken. Hier is niets van weggegaan, want hij wilde het op zijn gemak nog eens uitzoeken. Ik vrees het ergste en denk dat het ook weer in onze nieuwe schuur zal belanden.

Ons nieuwe huis is kleiner. De gedachte dat alles straks in dat huis een plekje moet krijgen maakt me heel ongelukkig. Want waar gaan we alles neerzetten? Hoezo maakt meer hebben gelukkig? Dat gaat op dit moment voor mij niet op.

‘Zoek je geluk bij de HEER, Hij zal geven wat je hart verlangt,’ lees ik in Psalm 37 vers 4. Bezig zijn met de dingen van God maakt blijkbaar een stuk gelukkiger dan al mijn spullen bij elkaar. Mijn hart verlangt naar een overzichtelijk huis, waar rust heerst.

Ik ga toch nog maar een opruimrondje doen. En met mijn man praten.

Jolanda Kromhout

Algemeen Manager Ark Mission

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd