Menu

Blogs

  1. Kerst komt rap dichterbij. Op de radio heb ik alle bekende kersthits alweer voorbij horen komen, en vanaf aanstaande zondag zullen ook in de kerken de advents- en kerstliederen weer worden gezongen. Meer

  2. In mijn meer dan zestig levensjaren heb ik tot nog toe heel weinig met dokters en ziekenhuizen te maken gehad. Hoogstens bracht mijn te fanatieke sportieve inzet of mijn onhandigheid bij het klussen me nog wel eens bij de Eerste Hulp. Maar tot voor kort zag ik mijn huisdokter alleen in de supermarkt. Meer

  3. We lift our hands to the sanctuary, we lift our hands to give You the glory. Een lied klinkt op de radio. In gedachten zie ik de charismatische evangelist weer op het podium heen en weer springen. Ik was halverwege de twintig, pas getrouwd en mijn huwelijk lag als een gebroken spiegel in duizend stukken op de grond. Een jawoord ontkracht door naïeve jaren van leugens en ontkenning. Meer

  4. Op mijn boekenplank staat een beduimelde schat: Jip en Janneke. Tweede boek. Voor in het boek lees ik de opdracht: 25 september 1979, voor mijn vriendje Merika. Merika, zo noemde de driejarige gever mij, want hij had net een liedje geleerd over Amerika. Er is nog een foto waarop ik gefascineerd kijk naar de plaatjes in het boek – lezen kon ik nog niet op mijn vierde verjaardag. Wat ik me vooral herinner is de vreugde: je kunt een boek krijgen. Je kunt een boek bezitten. En dan kun je het elke dag lezen, zo lang je maar wilt. Meer