Menu

Heelheid en gebrokenheid

Midden in de veertigdagentijd organiseert Ark Mission dit voorjaar weer een retraiteweekend. Het thema is 'Heelheid en gebrokenheid'; twee woorden waar ieder mens in zijn of haar leven mee te maken krijgt.

Want ook al lijkt het soms alsof anderen een perfect, gaaf en compleet leven hebben, we krijgen allemaal op onze eigen manier te maken met barstjes en scheuren. Misschien wel door ziekte of een ongeluk, door gekwetste gevoelens of geschaad vertrouwen, door inzet die niet mocht baten of door hoop die tevergeefs bleek.

Hoe jouw barstjes en scheuren er ook uit zien, dat is niet het einde van het verhaal. Want naast de gebrokenheid die er is in deze wereld en in onze eigen levens, is er ook heelheid. Er is goeds en moois, er zijn zegeningen en reden tot dankbaarheid.

Heelheid en gebrokenheid. Hoe die twee zich voor jouzelf tot elkaar verhouden, is heel persoonlijk. Maar je mag weten dat er bij God altijd plek is voor jou, mét al je barstjes en scheuren. Soms kan juist door die barstjes heen het licht binnenkomen in je leven, en kan door jouw scheuren heen een prachtig licht verspreid worden - misschien wel zonder dat je het zelf op dat moment doorhebt.

Het doet denken aan het lied Anthem van Leonard Cohen, waarin hij zingt: "There's a crack in everything, that's how the light gets in."

Wil jij dit voorjaar op een ongedwongen manier en in alle rust een retraite volgen? Geef je dan nu op voor het retraiteweekend 'Heelheid en gebrokenheid' dat plaatsvindt van 20 tot 22 maart. Zie arkmission.nl/retraiteweekend voor meer informatie.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd