Menu

Meewerken aan Zijn plan

Corona, corona, corona. Ik kijk naar het journaal. Corona. Ik lees Facebookposts. Corona. Ik praat met de buren. Corona. Waar zal ik eens over bloggen? Corona?

Min of meer. Een van mijn nieuwe gewoontes in deze coronatijd is wandelen. Elke dag loop ik een lunchrondje van een kilometer of vier, altijd hetzelfde rondje. Om alert te blijven op het moois dat ik zie, kies ik elke dag een dagthema, waarbij ik dan foto’s maak. Soms is dat thema een kleur, soms een abstract concept zoals reflectie, soms iets simpels zoals wandelpaden. Maar een paar dagen geleden vroeg ik God: Heer, wat wilt U me laten zien vandaag? Dit is wat er gebeurde.

Ik liep voorbij een volkstuin waar de eigenaar net aardappels had gepoot. Het is tijd om de grond voor te bereiden en te zaaien. Ik kwam voorbij een broedende zwaan. Het is tijd om nieuw leven uit te broeden. Ik kwam voorbij afgekapte bomen waaruit weer nieuwe loten ontsproten. Wat nu dood lijkt, zal weer tot leven komen. Ik kwam voorbij een molen. Het is tijd om mee te draaien met de wind van de Geest. Ik kwam voorbij een bordje waarop stond: ‘Attentie buurtpreventie’. Het is tijd om onze posities in te nemen en te bidden voor je straat, je wijk, je stad.

Ik kwam bemoedigd en aangemoedigd weer thuis. Deze crisis is niet het einde. Wat het kwaad er ook mee van plan is, God wil hem laten meewerken ten goede. En ik wil luisteren hoe Hij dat wil doen, en meewerken aan Zijn plan.

Erica Kramer
Redacteur en blogger

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd