Menu

Klein geluk

Klein geluk

DoorLianne van Dijk Datum23 mei 2020 0 reacties

Coverbeeld Klein geluk-min.jpg

Het is half maart. De jaarlijkse Vakantiebijbelgids is bijna klaar. De teksten zijn geschreven, de kleuren gekozen, de covers samengesteld, en we leggen net de laatste hand aan de opmaak van het binnenwerk. ‘Wel bijzonder,’ zegt een van de vormgevers. ‘We weten dit keer helemaal niet of de mensen wel op vakantie zijn als ze dit lezen.’

Hij slaat de spijker op zijn kop. Wat eerst door velen nog kon worden afgedaan als een ver-van-mijn-bed-show, werd in de weken die volgden algauw de dagelijkse realiteit. Agenda’s werden leeggeruimd en keukentafels werden thuiskantoren. Zinnen als ‘ik zie je wel, maar ik hoor je niet’ en ‘wacht, ik moet je even aan de oplader hangen’ werden de gewoonste zaak van de wereld.

En voor velen van ons geldt dat we inderdaad niet weten hoe onze zomervakanties eruit gaan zien. Daarmee leken veel van de overdenkingen die ik in eerste instantie had geschreven voor de Vakantiebijbelgids ook amper relevant meer. Reizen, drukke steden, kampeerperikelen? Het is allemaal in rap tempo naar de achtergrond verdwenen.

Maar even rap kwamen we met een groep enthousiastelingen ook op nieuwe ideeën om alsnog een inspirerende bijbelgids bij mensen op tafel te krijgen. Want of we deze zomer nu aan een campingtafel, een tuintafel of een keukentafel zitten, een portie inspiratie en bemoediging kunnen we allemaal goed gebruiken. En dus maakten we een nieuwe bijbelgids, met als titel Klein geluk. Het werd een gidsje waarmee we mensen de ogen hopen te openen voor geluk in de kleine dingen.

Want geluk is soms dichterbij dan je denkt. We denken vaak zo graag groot, maar het is goed om ook oog te hebben voor het kleine: voor de mensen in je directe omgeving, voor schoonheid dichtbij, voor schijnbaar onbeduidende interacties die je dag betekenis geven.

Zo kan het gaan. Van een losse opmerking van een vormgever naar een compleet nieuwe bijbelgids. Of eigenlijk: twee compleet nieuwe bijbelgidsen. Want ook de kinderen zijn dit jaar natuurlijk niet vergeten. Klein geluk gaat dus vergezeld van Klein geluk voor kids. Zo kan iedereen deze zomer alsnog aan de slag – waar en met wie je ook bent.

Ik hoop dat je ervan zult genieten!

Lianne van Dijk
Projectcoördinator bij Ark Mission en auteur van o.a. Klein geluk.

Zie www.arkmission.nl/kleingeluk voor meer informatie over de bijbelgids van dit jaar.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd