Menu

Laat je licht schijnen

Laat je licht schijnen

DoorArk Mission Datumdonderdag 25 juni 2020 0 reacties

ricardo-gomez-angel-WJWeRO5VPs0-unsplash.jpg

Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.
Matteüs 5:14

Het licht in de wereld zijn, dat is nogal wat. In de Bijbel lezen we dat we allemaal zijn bedoeld als lichtbrengers in deze wereld, als doorgevers van Gods stralende licht. En dat betekent dat we soms op zullen vallen. We steken immers in bepaalde opzichten af bij de rest van de wereld. We bekennen kleur, we leggen ons niet neer bij het kwaad dat er in de wereld is. We zijn vertegenwoordigers van Gods goedheid. Dat betekent niet dat we beter zijn dan anderen, maar het brengt wel met zich mee dat we zichtbaar zijn en ook een bepaalde verantwoordelijkheid dragen. Mensen kunnen niet om ons heen, we zijn als een stad die boven op een berg ligt.

Dat is niets om bang voor te zijn. We hoeven het immers niet alleen te doen; God helpt ons, en er zijn vele anderen die samen met ons diezelfde verantwoordelijkheid dragen. Het is daarom juist iets om blij mee te zijn: we mogen stralen, we mogen iets laten zien van Hem die alle begrip te boven gaat. Hij brengt hoop, vrede en vreugde, en wij mogen dat zichtbaar maken in deze wereld. Iedereen die ons ziet, ziet Hem!

Deze en andere overdenkingen zijn ook te lezen in onze bijbelgids 'Klein geluk'. Kijk op arkmission.nl/kleingeluk voor meer informatie.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd