Menu

Blogs

  1. Bespiegelingen rond het boek Job Hoe zit het met God en het lot? Hoe zit het met de hemel, als op aarde het kwaad goede mensen, onschuldige en hulpeloze schepselen treft? Kunnen we ‘de hand van God’ aanwijzen in de geschiedenis, in de gebeurtenissen uit de actualiteit? Is corona een straf van God? Of een opvoedkundige maatregel? Waarom krijgen de armste bewoners van deze aarde niet alleen corona en ebola, maar ook nog een sprinkhanenplaag? Meer

  2. Ik heb mijn auto geparkeerd in mijn straat en bekijk nog even iets op mijn telefoon voordat ik uitstap. Als ik opkijk, schrik ik me een ongeluk. Een buurmeisje van een jaar of zeven staat vlak naast mijn auto naar binnen te staren, terwijl ik haar helemaal niet had horen aankomen. Ze doet amper een stapje opzij als ik me uit de auto wurm. Ik begin al een beetje geïrriteerd te raken, maar dan zegt ze zachtjes: ‘Jij hebt mooi haar.’ Meer

  3. De zomer is begonnen en de hemel laat haar regen neer. Klaagzangen verschijnen op sociale media: ja hoor, zomer in Nederland. Ik vind het heerlijk. Slenteren door de regen. Laatst liep ik mijn avondrondje rondom een plas. Grote donkere wolken verzamelden zich. Het was warm, broeierig zouden we zeggen, en de donder klonk in de verte. Een aankondiging van de onweersbui die ieder moment kon arriveren. Meer

  4. Het onderstaande gedicht schreef Christien Korf voor het bemoedigingsboekje Ik ben ziek - Woorden van kracht bij gezondheidsproblemen. Meer

  5. Ineens zie ik haar staan in de supermarkt. 'Hoe is het met jou?' vraagt ze. Na mijn 'goed hoor' vraag ik hoe het met haar is. 'Ik laat mij binnenkort dopen,' antwoordt zij. Verrast kijk ik haar aan. 'Wow, wat mooi!' In stilte stuur ik een dankgebed naar God. Meer