Menu

Gods rust

Gods rust

DoorHannah Datum14 augustus 2020 0 reacties

meric-dagli-vlPjz4hHdB8-unsplash.jpg

Het huis waar ik nu woon heeft een heerlijke tuin. Ik geniet van alle bloemen, vogels en insecten. De bomen eromheen, de seizoenen die ik meemaak in mijn tuin, de rust en de diversiteit maken mij stil. En dat heb ik nodig.

Er is soms zoveel onrust in mij. In mijn stille tijd roep ik naar God om rust, maar door de chaos in mijn hoofd lukt het me niet om goed te luisteren. De ene gedachte roept de andere op en voordat ik het weet ontstaan er zoveel zijwegen, dat ik de rechte lijn naar God kwijt ben. Het is het lot van creatieve hooggevoelige mensen, ben ik bang. De onrust en de chaos overspoelen mijn gedachten en gevoelens, waardoor ik soms de grip op alles een beetje kwijtraak.

Het wordt tijd om in mijn tuin te zitten. Ik kijk om mij heen en zie de rozen, lavendel, clematis en hortensia's. Daarnaast zie ik een rommelig stukje tuin waar ik ooit zaadjes strooide met wilde bloemen. Toen het opkwam was het was niet helemaal wat ik voor ogen had, maar juist doordat er zoveel verschillende soorten bloemetjes en grassen uit zijn voortgekomen oogt het goed. 'O ja, verscheidenheid! Het is niet erg,' bedenk ik mij. Daarmee kan ik het stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niet goed ben omdat ik nogal chaotisch ben, tot zwijgen brengen.

De vlinder die schijnbaar zonder doel van bloem naar bloem vliegt, bevrijdt mij van de gedachte dat mijn leven een lijnrecht doel moet hebben. Tot nu toe is mijn leven een aaneenschakeling van gebeurtenissen, van deuren die open en weer dicht gaan. Ik kan er de lijn niet altijd in ontdekken. Wat is het doel van mijn leven? Zoals die vlinder gemaakt is om van bloem naar bloem te vliegen, ben ik bedoeld om van dag tot dag in aanbidding voor mijn Schepper leven. Terwijl ik dat bedenk hoor ik boven in een boom een merel fluiten. Het is een aanbiddingslied van een vogel die zonder gêne laat horen wat hij kan, zonder zich af te vragen welk lied de lijster, duif of kievit heeft.

Als de onrust mij te pakken heeft, de chaos mijn leven binnenloopt, ga ik zitten in mijn tuin. De heilige Geest geeft mij een lied. Mijn eigen aanbiddingslied voor mijn Schepper. De rust in mij komt terug.

Hannah
Hannah is getrouwd en moeder van een zoon. Ze is creatief en werkt in haar eigen keramiekatelier 'Hemel en aarden'. Voor Ark Mission schreef zij het bemoedigingsboekje Ik begrijp je (niet).

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd