Menu

Flierefluiters

Flierefluiters

DoorLianne van Dijk Datum28 augustus 2020 0 reacties

wren-4118509_1920.jpg

Voor het bijbelgidsje 'Klein geluk' schreef ik onderstaande overdenking bij Matteüs 6:26: 'Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?'

Harde werkers, daar houden we over het algemeen wel van. Mensen die de kantjes er vanaf lopen of die denken dat alles ze wel komt aanwaaien, hoeven meestal niet op veel sympathie te rekenen. Flierefluiters, zo noemen we ze.

Maar waarom vraagt Jezus ons dan toch om naar de vogels te kijken? Is dat niet een beetje te makkelijk? Stel je voor dat de boeren zouden stoppen met zaaien en maaien, dan zouden we toch al heel snel in de problemen komen met elkaar?

Wie weleens echt een tijdje heeft gekeken naar de vogels in de lucht, weet dat zij absoluut niet stilzitten. Ze bouwen nesten, zoeken naar eten en voeden hun jongen. Toch is er één groot verschil met ons mensen: vogels leven in voortdurende afhankelijkheid. Ze verbeelden zich niet dat ze met meerjarenplannen de toekomst naar hun hand kunnen zetten, en maken zich dus ook geen zorgen als dingen anders lopen dan gepland. Ze nemen elke dag zoals hij komt en iedere ochtend opnieuw zingen ze het hoogste lied, in
afwachting van wat God hun die dag geeft.

Juist nu voor veel mensen de vakantie ten einde loopt, denk ik dat het goed is om aan deze boodschap herinnerd te worden. Verlies je niet in zorgen; blijf om je heen kijken, blijf proeven, blijf genieten van het goede. Wees niet bang om een flierefluiter te zijn!

Lianne van Dijk
Projectcoördinator bij Ark Mission

Deze en andere overdenkingen zijn ook te lezen in onze bijbelgids 'Klein geluk'. Kijk op arkmission.nl/kleingeluk voor meer informatie.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd