Menu

Blogs

  1. Een aantal weken geleden presenteerden we bij Ark Mission het boek Ken je mij?, met daarin het levensverhaal van Judy Burger. Het was een bijzonder moment, met een bijzondere vrouw met een aangrijpend verhaal. Meer

  2. (Bij Johannes 5:7) ‘Ik heb geen mens…’ Het is een hartverscheurend zinnetje uit de mond van een man die al achtendertig jaar, een half leven, ziek ligt te zijn. Als Jezus hem vraagt of hij gezond wil worden, klinkt dit treurige geluid: Heer, ik heb geen mens om me naar dat genezende water te dragen. Niemand die me helpt. Het deed me denken aan wat Herman van Veen al bijna veertig jaar geleden schreef: de grootste kanker van onze tijd is doodgewone eenzaamheid. Meer

  3. We slenteren door het bos op zoek naar sabeltandtijgers. Mijn nichtje en mijn twee kinderen hebben bedacht dat op dit 'Sabeltandtijgerspoor' ook daadwerkelijk nog beesten te vinden zijn. Wij zijn de woeste holbewoners die wonen in het bos. Meer

  4. Morgen heb ik een gesprek waar ik nogal tegen opzie. Ik ga praten met de chirurg die mijn galoperatie heeft uitgevoerd. De galoperatie waarna ik in plaats van één nacht, acht weken in het ziekenhuis belandde, en die me nog steeds gezondheidsproblemen bezorgt. Er zijn een aantal nogal pijnlijke dingen gebeurd in het ziekenhuis. Ik voelde me machteloos en ongehoord. Meer

  5. Tijdens een koffiedate met mijn collega's spreken we over de verarming in onze levens door corona. Alle collega's hebben vakantie in eigen land gevierd in plaats van op verre vliegvakanties te gaan. In het gesprek overheerst een gevoel van teleurstelling over de zomervakantie. Meer