Menu

Elke morgen blijkt Uw trouw

Elke morgen blijkt Uw trouw

DoorHannah Datum6 november 2020 0 reacties

rosan-harmens-h4W_7pYklMQ-unsplash.jpg

3 november.
Vanochtend werd ik wakker, en realiseerde ik me dat het precies vijf weken geleden is dat ik corona kreeg. Een milde vorm, maar nog dagelijks voelbaar door de klachten die mij belemmeren om alles te doen wat ik wil doen.

3 november.
59 jaar geleden trouwden mijn ouders. Het is niet altijd gemakkelijk om elkaar te verstaan omdat autisme mee trouwde, maar wat heb ik veel geleerd van hun trouw aan elkaar.

3 november.
Onze kittens zijn vandaag een half jaar. Nadat we onze vorige poezevriend met Pasen ineens moesten laten inslapen, kwamen deze twee mannen op ons pad. Wat een genot om ze te zien ravotten met elkaar.

3 november.
De dag van de Amerikaanse verkiezingen. Blijft Trump? Of wordt het Biden? Het land van de onbegrensde mogelijkheden is een land van verdeeldheid geworden.

Al deze gebeurtenissen passeren in mijn gedachten de revue. Ik vlieg van ruim een halve eeuw geleden naar vandaag. Ineens spreek ik de woorden uit: bij God zijn duizend jaren als één dag en één dag als duizend jaar. Zijn trouw was er altijd, is er vandaag, en zal er morgen en volgend jaar zijn. Hij was altijd aanwezig in het huwelijk van mijn ouders. Hij is er in mijn gezin. Hij, de Schepper van de wereld, is aanwezig bij de pandemie en de wereldpolitiek.

3 november, later op de ochtend.
Mijn man appt mij dat er een spoedvergadering is op het werk. Uitkomst: het bedrijfsonderdeel waar hij werkt, sluit over een jaar.

Hoe krom de weg in het leven soms lijkt, mijn ervaring is dat het uiteindelijk goed komt. Vaak niet zoals ik in gedachten heb. Wie vraagt om corona, om autisme, om een bedrijfssluiting? Hoe je situatie ook verandert of hoe onveilig de wereld ook lijkt: ‘Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid.’ (Hebreeën 13:8, HSV)

Ik kijk naar de kittens. Ze rennen wat af, niet omdat ze iets willen bereiken maar gewoon voor de fun. Als ze moe zijn gaan ze slapen. Ze leven bij de dag.

Morgen is er weer een dag. Hoe de wereld er dan uitziet? Ik weet het niet. God weet het. Deze week was het dankdag. Bij de dag leven in vertrouwen, begint met danken. Dank U Vader, dank U Jezus, dank U Heilige Geest. Elke morgen blijkt Uw trouw. (Klaagliederen 3:22-23)

Hannah
Hannah is getrouwd en moeder van een zoon. Ze is creatief en werkt in haar eigen keramiekatelier 'Hemel en aarden'. Voor Ark Mission schreef zij het bemoedigingsboekje Ik begrijp je (niet), voor mensen die in hun omgeving te maken hebben met iemand met autisme.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd