Menu

Kinderkampen in Wit-Rusland

Kinderkampen in Wit-Rusland

Ark Mission is al jaren betrokken bij evangelisatiewerk in Wit-Rusland. Zo steunen we kinderkampen in Cerykau, Verbovichy en Berezino. Ook maken we een dagboek voor jongeren. Op die manier helpen we met het vertellen van het verhaal van geloof, hoop en liefde aan jonge mensen in een vaak vergeten gebied.

Collega Jolanda Kromhout bezocht het kindervakantiekamp van Father Alexander. De hartenballonnen zijn een teken van Jezus' liefde. Deze kinderen leven vlakbij het Tjernobylgebied. Er is veel armoede daar, maar tijdens het kamp genoten ze met volle teugen! Op de foto is een meisje te zien met bijbelse materialen die met steun uit Nederland konden worden verspreid.

Jolanda kwam razend enthousiast terug. 'Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel er gedaan kan worden met een klein beetje geld,' vertelt ze, 'en hoe hard onze ondersteuning nodig is'. 

De kinderkampen bieden een bijzondere ervaring voor deze kinderen. Er is sport en spel en veel gezelligheid. Omdat de kinderen thuis niet over Jezus horen is het Vakantiebijbelkamp een unieke gelegenheid om hen in aanraking te brengen met het verhaal van de Bijbel. Ark Mission maakt dit kamp dan ook graag mogelijk. 

Father Alexander‘Er is veel armoede hier in Verbovichy (dit ligt in het Tsjernobylgebied waar nog steeds de gevolgen van de ramp, jaren geleden, worden ondervonden). De hoop die de kerk biedt geeft moed en kracht en dat wil ik aan de kinderen hier laten horen. Daarom organiseer ik de kinderkampen, dit jaar voor de tweede keer. Zo komen kinderen die nooit in de kerk komen in aanraking met de hoop en de liefde van God.’ (Father Alexander, pastor in Wit-Rusland) 

‘Het is nú de tijd om kinderen het evangelie van Jezus te vertellen. Nu is er nog vrijheid hier in Wit-Rusland maar hoe lang dat blijft, dat weten we niet. Het Evangelie is de énige hoop die we hebben, niets is beter dan een leven met God. Jaarlijks komen er meer dan 200 kinderen naar onze kinderkampen en ontdekken zij meer van Gods liefde. Daar wil ik mee doorgaan, nu het nog kan.’ (Pastor Nikolai in Berezino)

Een impressie van de Vakantiebijbelweek bij Pastor Nikolai in de zomer van 2019:

Helpt u mee?

We zaaien het evangelie in deze kinderharten in het vertrouwen dat we vrucht zullen zien in de toekomst. Dit kunnen we alleen realiseren met uw steun. Per kind is er €60 nodig om een kampweek te verzorgen.

Geef direct