Menu

Doe mee met de kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie

2023-09 header flyer kerstkaartenactie

'Omdat ik aan je denk'
Wie stuurt er tegenwoordig met kerst nog een kaartje? Een appje, een digitaal (kerst)kaartje is veel makkelijker. Laat dat voor gevangenen nou net niet kunnen. Zij hebben geen mobiel of internet om een berichtje te ontvangen. Maar hoe fijn is een blijk van aandacht en merken dat iemand aan je denkt? Het gevoel dat je bestaat? Een sprankje licht en hoop ontvangen? Daar kunt u iets in betekenen door mee te doen aan onze kerstkaartenactie. Een kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen. Vooral rond kerst, wanneer zij de eenzaamheid extra voelen. Via de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie bezorgen wij in december duizenden kerstgroeten in gevangenissen. 

Naar aanleiding van de actie in 2022 mailde een gevangenispredikant: ‘Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen veel hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt.'

Meedoen
Volg de onderstaande stappen om mee te doen met de kerstkaartenactie.

Schrijven
Schrijf een persoonlijke wens/bemoediging en/of bemoedigende Bijbeltekst op een kaart en onderteken alleen met uw voornaam. Kijk hier voor schrijftips.

LET OP: er mag niks toegevoegd worden, dus geen glitters of opgeplakte onderdelen of losse, scherpe onderdelen. De geschreven kaart wordt zonder extra envelop opgestuurd. Meerdere kaarten kunnen dus in één envelop samen met de ingevulde flyer opgestuurd worden naar onderstaande postbus.

  • Denk aan:
    Enkele of dubbele kaarten: ansichtkaarten, landschappen, kerstkaarten, zelfgemaakte kaarten, etc. zonder blanco envelop.
    Tekeningen en kaarten van kinderen, met een wens of een groet erbij zijn heel welkom. Ze herinneren gevangenen vaak aan hun eigen kinderen, neefjes of nichtjes. Ook hier geldt: alleen een voornaam als afzender.

Groepen
Iedereen kan meedoen! Zowel volwassenen als kinderen kunnen één of meerdere kaarten en tekeningen inleveren. Ook schrijven in groepsverband is stimulerend, bijvoorbeeld als vrouwen- of zangvereniging, bijbelstudie- of jeugdclub, huiskring, zondagsschool/kinderclub, catechesegroep of wijkgemeente. U kunt alles in één grote verzamelenvelop opsturen.

Verzending
Doe de kaart(en) of tekening(en) in een gefrankeerde (verzamel)envelop en adresseer deze aan Ark Mission kaartenactie, Postbus 2554, 3800 GC  Amersfoort. Sluit de ingevulde flyer bij. U mag meerdere kaarten/ tekeningen in één keer toesturen, maar per afzender is één ingevulde flyer voldoende. 

Uiterste inzenddatum
U kunt kaarten insturen tot 10 november 2023.

Verwerking door Ark Mission
De envelop die u aan ons adresseert gooien wij weg. De kaarten worden bij Ark Mission gecontroleerd, gesorteerd en verdeeld over tientallen dozen. Die worden begin december via centrale distributieadressen doorgezonden naar gevangenen in binnen- en buitenland. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat die ervoor zorgt dat de kaarten terecht komen bij gevangenen.

Extra informatie: