Menu

Doe mee met de kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie

Een kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen en dak- en thuislozen. Vooral rond Kerst, wanneer zij de eenzaamheid extra voelen. Via de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie bezorgen wij in december duizenden kerstgroeten in gevangenissen en in opvangcentra van het Leger des Heils.

Uw kaart kan een bemoediging zijn wanneer rond Kerst het gemis aan huiselijke gezelligheid zo pijnlijk wordt ervaren. Vorig jaar zijn 15.000 gevangenen en daklozen verrast met een kaart. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat en het Leger des Heils.

Extra informatie:

Naar aanleiding van de actie mailde een gevangenispredikant: ‘Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen veel hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt.'

Ontstaan van de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie
De kerstkaartenactie komt voort uit het project Bajesagenda. Ark Mission financiert deze agenda voor gedetineerden al meer dan 30 jaar. Deze agenda met bijbelteksten, gedichten en gebeden is voor gevangenen een enorme steun. Om degenen die doneren voor de Bajesagenda de gelegenheid te geven ook iets persoonlijks te doen voor gevangenen is in 2008 het idee geboren van de kerstkaartenactie. Vanwege het grote succes is de actie uitgebreid met de doelgroep dak- en thuislozen.