Menu

Doe mee met de kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie

flyer kerstkaartenactie 2021Een kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen. Vooral rond kerst, wanneer zij de eenzaamheid extra voelen. Via de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie bezorgen wij in december duizenden kerstgroeten in gevangenissen.

Uw kaart kan een bemoediging zijn wanneer rond kerst het gemis aan huiselijke gezelligheid zo pijnlijk wordt ervaren. Vorig jaar zijn 15.000 gevangenen verrast met een kaart. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat.

Naar aanleiding van de actie mailde een gevangenispredikant: ‘Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen veel hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt.'

Meedoen
Volg de onderstaande stappen om mee te doen met de kerstkaartenactie.

Schrijven
Schrijf een persoonlijke wens/bemoediging op een kaart en onderteken alleen met uw voornaam en eventueel uw woonplaats. Kijk hier voor schrijftips.

  • Dit mag WEL
    Enkele of dubbele kaarten: ansichtkaarten, landschappen, kerstkaarten, zelfgemaakte kaarten, etc. Met of zonder blanco envelop.
    Tekeningen en kaarten van kinderen, met een wens of een groet erbij zijn heel welkom. Ze herinneren gevangenen vaak aan hun eigen kinderen, neefjes of nichtjes. Ook hier geldt: alleen een voornaam als afzender.
  • Dit mag NIET
    Kaarten met metalen onderdeeltjes, paperclips, draadjes, nietjes, of cd’s die tot kaart zijn bewerkt.

Groepen
Iedereen kan meedoen! Zowel volwassenen als kinderen kunnen één of meerdere kaarten en tekeningen inleveren. Ook schrijven in groepsverband is stimulerend, bijvoorbeeld als vrouwen- of zangvereniging, bijbelstudie- of jeugdclub, huiskring, zondagsschool/kinderclub, catechesegroep of wijkgemeente. U kunt alles in één grote verzamelenvelop opsturen.

Verzending
Doe de kaart(en) of tekening(en) in een gefrankeerde (verzamel)envelop en adresseer deze aan Ark Mission kaartenactie, Postbus 2554, 3800 GC  Amersfoort. Sluit de ingevulde flyer bij. U mag meerdere kaarten/ tekeningen in één keer toesturen, maar per afzender is één ingevulde flyer voldoende. Let op: verstuurt u meerdere kaarten in één keer? Plak de enveloppen van individuele kaarten niet dicht!

Uiterste inzenddatum
U kunt kaarten insturen tot 15 november

Verwerking door Ark Mission
De envelop die u aan ons adresseert gooien wij weg. De kaarten worden bij Ark Mission gecontroleerd, gesorteerd en verdeeld over tientallen dozen. Die worden begin december via centrale distributieadressen doorgezonden naar gevangenen in binnen- en buitenland. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat die ervoor zorgt dat de kaarten terecht komen bij gevangenen.

Extra informatie:

NB Wilt u ons helpen met het sorteren van de kerstkaarten? Dat kan!  Opgeven kan via info@arkmission.nl.