Menu

Doe mee met de kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie

Flyer kerstkaartenactie 2020 voorkant.jpgEen kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen en dak- en thuislozen. Vooral rond kerst, wanneer zij de eenzaamheid extra voelen. Via de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie bezorgen wij in december duizenden kerstgroeten in gevangenissen en in opvangcentra van het Leger des Heils.

Uw kaart kan een bemoediging zijn wanneer rond kerst het gemis aan huiselijke gezelligheid zo pijnlijk wordt ervaren. Vorig jaar zijn 15.000 gevangenen en daklozen verrast met een kaart. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat en het Leger des Heils.

Naar aanleiding van de actie mailde een gevangenispredikant: ‘Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen veel hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt.'

Meedoen
Volg de onderstaande stappen om mee te doen met de kerstkaartenactie.

Schrijven
Schrijf een persoonlijke wens/bemoediging op een kaart en onderteken alleen met uw voornaam en eventueel uw woonplaats. Kijk hier voor schrijftips.

  • Dit mag WEL
    Enkele of dubbele kaarten: ansichtkaarten, landschappen, kerstkaarten, zelfgemaakte kaarten, etc. Met of zonder blanco envelop.
    Tekeningen en kaarten van kinderen, met een wens of een groet erbij zijn heel welkom. Ze herinneren gevangenen vaak aan hun eigen kinderen, neefjes of nichtjes. Ook hier geldt: alleen een voornaam als afzender.
  • Dit mag NIET
    Kaarten met metalen onderdeeltjes, paperclips, draadjes, nietjes, of cd’s die tot kaart zijn bewerkt.

Groepen
Iedereen kan meedoen! Zowel volwassenen als kinderen kunnen één of meerdere kaarten en tekeningen inleveren. Ook schrijven in groepsverband is stimulerend, bijvoorbeeld als vrouwen- of zangvereniging, bijbelstudie- of jeugdclub, huiskring, zondagsschool/kinderclub, catechesegroep of wijkgemeente. U kunt alles in één grote verzamelenvelop opsturen.

Verzending
Doe de kaart(en) of tekening(en) in een gefrankeerde (verzamel)envelop en adresseer deze aan Ark Mission kaartenactie, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum. Sluit de ingevulde flyer bij. U mag meerdere kaarten/ tekeningen in één keer toesturen, maar per afzender is één ingevulde flyer voldoende. Let op: verstuurt u meerdere kaarten in één keer? Plak de enveloppen van individuele kaarten niet dicht!

Uiterste inzenddatum
U kunt kaarten en tekeningen opsturen tot uiterlijk 20 november 2020.

Verwerking door Ark Mission
De envelop die u aan ons adresseert gooien wij weg. De kaarten worden bij Ark Mission gecontroleerd, gesorteerd en verdeeld over tientallen dozen. Die worden begin december via centrale distributieadressen doorgezonden naar gevangenen in binnen- en buitenland en naar opvangcentra. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat en het Leger des Heils die ervoor zorgen dat de kaarten terecht komen bij respectievelijk gevangenen en dak- en thuislozen.

Extra informatie:

N.b. Wilt u ons helpen met het sorteren van de kerstkaarten? Dat kan!
Op 28 november bent u vanaf 10.00 uur welkom in Aalsmeer. Voor de lunch wordt gezorgd.

Opgeven kunt u doen via info@arkmission.nl