Menu

Maak de actie bekend

Help mee de actie bekend te maken

U kunt op verschillende manieren de kerstkaartenactie meer bekendheid geven:

  1. Download hier de flyer.
  2. Deel deze uit in uw omgeving, kerk, gemeente, op school, op uw werk, etc. Mochten uw flyers op zijn dan kunt u volstaan door uw gegevens op een los vel papier te noteren en mee te sturen met uw kaarten.
  3. Plaats een oproep op de website van uw kerkelijke gemeente, vereniging, etc. U kunt daarbij doorlinken naar de site van Ark Mission. Klik hier. Hier staat alle informatie over de Kerstkaartenactie te vinden is. Zie hieronder voor een basistekst die u over kunt nemen.
  4. Plaats een oproep in uw kerk- of gemeenteblad. Zie ook de basistekst hieronder die u over kunt nemen. U kunt ook de Kerstkaartenactie globaal noemen en voor meer informatie doorverwijzen naar www.arkmission.nl/kerstkaartenactie.
  5. Zet het bericht over de kerstkaartenactie op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram etc.
  6. Attendeer lokale en/of regionale omroepen op de kaartenactie en de Bajesagenda. Of geef de gegevens van contactpersonen bij deze omroepen aan ons door, zodat wij hen kunnen benaderen. Dat kan per email naar info@arkmission.nl. Graag vertellen wij de luisteraars over de kaartenactie en hoe iedereen mee kan doen.
  7. Hebt u andere tips voor ons? Laat ze ons weten via info@arkmission.nl.

Ark Mission organiseert kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen

Na het succes van de voorgaande jaren organiseert Ark Mission dit najaar opnieuw een grote Kerstkaartenactie. U kunt kerstwensen sturen aan gevangenen in ons land. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat die ervoor zorgen dat de kaarten terecht komen bij gevangenen.

De opzet van de kerstkaartenactie is eenvoudig: schrijf een bemoedigende tekst op een (kerst)kaart, onderteken alleen met uw voornaam en eventueel uw woonplaats en stuur uw kaart(en) naar Ark Mission Kerstkaartenactie, Postbus 2554, 3800 GC  Amersfoort. Ark Mission zorgt ervoor dat uw kaarten rond kerst worden uitgedeeld aan gevangenen. Tekeningen zijn ook welkom.

De kerstperiode is voor gevangenen een moeilijke periode. Ze merken extra het gemis van de gezelligheid thuis, de eenzaamheid of isolatie komt extra hard op hen af. Daarom is een kaart met een zegenwens een welkom geschenk voor hen. Vorig jaar leverde de actie 15.000 kaarten (en tekeningen) op. Doet u mee?

De kaartenactie ligt in het verlengde van de christelijke Bajesagenda die Ark Mission al 32 jaar financiert voor gevangenen. De agenda voor 2019 verschijnt in een oplage van 32.000 exemplaren, want deze bijzondere agenda gaat dit jaar voor het eerst de grens over en bereikt België. In samenwerking met het Vlaamse justitiepastoraat zal de Bajesagenda ook in gevangenissen in Vlaanderen worden verspreid. In de agenda staan onder andere gedichten en tekeningen van gevangenen, maar ook bijbelteksten, gebeden en uitleg over het christelijk geloof. De pastorale agenda is voor gevangenen van groot belang.

Meer informatie over de kaartenactie en de Bajesagenda vindt u op www.arkmission.nl.

Bericht voor de redactie:

Dit artikeltje kunt u desgewenst aanvullen met eigen gegevens zoals:

-De kerk organiseert een schrijfavond op……

-In de kerkhal liggen campagnekaarten voor de actie. Neem gerust een kaart mee.

-In de dienst van ….. wordt een collecte gehouden voor de Bajesagenda van Ark Mission.

- etc.