Menu

Werkwijze kerstkaartenactie

Werkwijze

De actie is eenvoudig: schrijf een persoonlijke wens/bemoediging op een kaart en onderteken alleen met uw voornaam en eventueel uw woonplaats. Ook tekeningen zijn welkom. Ook dan geldt: alleen een voornaam en eventueel een woonplaats. Gebruik zo min mogelijk het jaartal 2019 op uw kaart, zodat kaarten die overblijven ook volgend jaar uitgedeeld kunnen worden.

Doe de kaart (met of zonder blanco envelop en open klep - heel belangrijk!) en/of tekening (u mag er ook meer tegelijk sturen) in een gefrankeerde (verzamel)envelop en adresseer deze aan Ark Mission kaartenactie, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum. U sluit de ingevulde flyer bij. Per afzender is één ingevulde flyer voldoende (voor aanvraag flyers: zie hieronder).

De envelop die u aan ons adresseert gooien wij weg. De kaarten worden bij Ark Mission gecontroleerd, gesorteerd en verdeeld over tientallen dozen. Die worden begin december via centrale distributieadressen doorgezonden naar gevangenen in binnen- en buitenland en naar opvangcentra. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat, St. Epafras en het Leger des Heils die ervoor zorgen dat de kaarten terecht komen bij respectievelijk gevangenen en dak- en thuislozen.

Flyers

Om de actie meer bekendheid te geven heeft Ark Mission flyers gemaakt met daarop in het kort de spelregels. Wie een (kerst)kaart instuurt, stuurt de flyer mee waarop de afzender zijn/haar (email)gegevens heeft ingevuld. We kunnen u dan, wanneer u dat aangeeft op de hoogte houden van het eindresultaat van de actie en de plannen voor volgend jaar.

Vraag hier flyers aan, het liefst per (veelvoud van) 50 stuks om neer te leggen of uit de (laten) delen in uw kerk, gemeente, op school, op uw werk, etc. Aanvragen kan ook via info@arkmission.nl. We sturen ze per omgaande toe. Heeft u geen gelegenheid om flyers aan te vragen, sluit dan een vel papier bij met uw gegevens.

Inzendtermijn

U kunt kaarten en tekeningen opsturen tot uiterlijk 1 december 2018. Wat mag u sturen? - Enkele of dubbele kaarten, met of zonder blanco envelop, ansichtkaarten, landschappen e.d., kerstkaarten, zelfgemaakte kaarten etc. - tekeningen en kaarten van kinderen, met een wens of een groet erbij zijn heel welkom. Ze herinneren gevangenen vaak aan hun eigen kinderen, neefjes of nichtjes. Ook hier geldt: alleen een voornaam als afzender.

Wat mag u NIET sturen?

Kaarten met metalen onderdeeltjes, paperclips, metalen draadjes, nietjes, cd’s die tot kaart zijn bewerkt. Iedereen mag meedoen! Volwassenen en kinderen, iedereen mag meedoen en een of meerdere kaarten en tekeningen inleveren. Ook schrijven in groepsverband is stimulerend, bijvoorbeeld als vrouwen- of zangvereniging, bijbelstudie- of jeugdclub, huiskring, zondagsschool/kinderclub, catechesegroep of wijkgemeente. U kunt alles in één grote verzamelenvelop sturen naar: Ark Mission kaartenactie, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum.

Het liefst ontvangen we daarbij een lijstje met de namen, adressen en emailadressen van degenen die hebben meegedaan zodat wij iedereen kunnen informeren over het resultaat van de actie en de plannen voor najaar 2019. Ook scholen kunnen meedoen. Maak er een project van voor een groep en combineer dat bijvoorbeeld met een geldactie voor de Bajesagenda voor gevangenen (denk aan het verzamelen van statiegeldflessen), zie ons project Bajesagenda voor meer informatie.