Menu

Light in the night

Light in the night

Ark Mission signaleert dat Halloween door de jaren heen steeds meer aan invloed wint. Het van oorsprong Keltische feest kwam via Amerika naar Nederland toe en is nu ook hier voor velen vaste prik op 31 oktober. Tegelijk zien wij ook dat de feesten duisterder worden en dat dit veel mensen angst aanjaagt. Opvoeders, zowel christelijk als niet-christelijk, vragen zich vaak af wat zij met dit feest aan moeten. Is dit wel goed voor de ontwikkeling van kinderen? Hoe ga je om met kinderen die angstig zijn, of die helemaal opgaan in horrorverhalen?

Na vooronderzoek en een bewustwordingscampagne in 2018, lanceerde Ark Mission in 2019 het project Light in the night. Dit project keert jaarlijks terug en biedt kerken en scholen handvatten om samen met kinderen de God van het licht en het leven te vieren. De verhalen en verwerkingen kunnen ook thuis gebruikt worden. Voor kerken is er bovendien een draaiboek om op de avond van Halloween (31 oktober) een Light in the night-feest te organiseren!

Licht brengen
Ark Mission heeft als doel het verhaal van de Bijbel te vertellen: een verhaal van liefde, hoop en vergeving – van licht, leven en geborgenheid. Daarom voelen wij ons geroepen om licht te brengen waar het donker is, en om anderen te bemoedigen hetzelfde te doen. Dat is dan ook de insteek van ons project Light in the night. We wijzen niet alleen op gevaren, maar willen vooral ook praktische handvatten geven om te leven in het licht. Want er is geen reden tot angst: Jezus heeft de dood overwonnen, en wij mogen leven met Hem! Ga voor meer informatie naar www.lightinthenight.nl.

Meedoen
Wilt u uw ervaringen delen over Halloween? Neem dan contact met ons op. Wanneer u Light in the night financieel wilt ondersteunen, dan kan dat met een donatie.