Menu

Retraiteweekend

Retraiteweekend

Advent is een periode van hoop en bezinning. En om nieuwe inzichten en frisse inspiratie op te doen, is het vaak noodzakelijk om in beweging te komen. In het retraiteweekend van 11 tot 13 december 2020 gaan we daarom op pad samen met de herders die eeuwen geleden in de buurt van Betlehem de wacht hielden over hun kudde. Zij werden uit hun routine getrokken door een engel die hen vertelde over de geboorte van Jezus. Ze gingen op weg om Jezus te ontmoeten, en dat is ook wat wij in deze retraite willen doen. We horen het goede nieuws en gaan op weg om het wonder van kerst voor het eerst of opnieuw te ontdekken.

Tijdens de retraiteweekenden van Ark Mission zijn we te gast bij de zusters van het Sint-Catharinadal in Oosterhout. Een plek waar je daadwerkelijk tot rust kunt komen. Even weg van het leven van alledag, stilstaan bij wat echt belangrijk is, even loslaten, bezinnen en herijken op de toekomst. In de retraite ga je aan de slag met ‘oude’ oefeningen en technieken om je te helpen rust en bezinning een plek te geven in je dagelijks leven. Oefeningen als:  'Hoe word je stil?' 'Hoe lees je de Bijbel zó dat je er iets mee kan voor de rest van je dag?' 'Welke vormen van gebed passen eigenlijk bij jou?' 'Ontdek hoe creatief je bent in hoe je je kunt uiten naar God!' 

Rust als onderdeel van je dagelijkse leven, het kan echt.

Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende ruimte om je eigen retraite in te vullen. Dit kan door in gesprek te gaan, je terug te trekken of bijvoorbeeld een wandeling te maken door de prachtige omgeving.

Aanmelden kan hier.

Kosten

€ 250,- incl. maaltijden en overnachting.

Locatie

Sint-Catharinadal, Kloosterdreef 3, Oosterhout

Datum

11-13 december 2020

Deelnemers over eerdere weekenden

Vanuit het perspectief van Maria beleven we het kerstverhaal opnieuw. Van vertrouwen en verwachting naar verwondering. Ruimte om de bijbel te laten spreken, om te luisteren naar Gods boodschap voor mij, om te bidden, te zingen en God te loven. Maar ook ruimte om creatief bezig te zijn en zo God te eren. En dat alles in de prachtige omgeving van de Norbertinessen priorij. Het ritme, de rust en de gastvrijheid van de zusters stralen op me af en zorgen ervoor dat ik me thuis voel. (Jacobine)

Ik heb genoten van de groep. Hoe bijzonder, 15 vrouwen die elkaar niet kennen maar doordat we allemaal Jezus - die onze Vriend en Redder is - kennen, vertrouw je elkaar en heb je diepgaande gesprekken. Iedereen had zo zijn eigen kruis maar door Jezus kunnen we doorgaan. Het programma was mooi, het thema ook. De plek prachtig. Ik heb een beeldje gekocht om dit vast te houden. (Marike)

Mooie, inhoudelijke workshops waar ik zeker mee verder ga, zowel zelf als doorgever aan de kring. 

De kleinschaligheid is heel fijn!