Menu

Storyrooms

Dat betekent dat de deelnemers voor onverwachte dilemma’s komen te staan die emoties losmaken, ze laat reflecteren en ze voor levensvragen zet.

Storyrooms ontsluiten ‘oude’ waargebeurde verhalen die aansluiten bij het huidige aanbod van leerervaringen op locatie zoals de succesvolle escaperooms. Bij de keuze van bijbelverhalen wordt gelet op de relevantie voor jongeren. De dilemma’s en vragen waarmee mensen toen worstelden komen overeen met die jonge mensen vandaag de dag ook hebben.

Voorbeeld van storyrooms
Manuel is 15 jaar en hij komt met zijn vrienden de storyroom binnen. Ze zetten een VR bril op. De begeleider vertelt dat hij en zijn groepsgenoten zich verdekt moeten opstellen. Ze zijn op de vlucht. Als ze allemaal zitten opent er een vergezicht van een woestijn. Opeens komt er iemand van achteren binnen die hen waarschuwt: ‘De vijand komt eraan. We zitten in de val en hij is met veel. Hij is over vijf minuten hier!’ Er ontstaan stuifwolken, de vijand komt in zicht. Manuel en de anderen verstoppen zich dieper in de grot. Maar tot hun grote ontzetting komt de vijand de grot binnen. Iedereen houdt de adem in. Wat nu? De koning is binnen handbereik. Al maanden houdt hij de groep van Manuel en de anderen in zijn greep. De VR bril gaat af. De jongere is aan zet. Vechten, vluchten of … bevriezen?

Storyroom tour 2019

Storyrooms zal ook in 2019 door heel Nederland rondreizen naar scholen, festivals, gevangenissen, kerken en jongerencentra.

De volgende data zijn bekend:
28 januari - 1 februari in Friesland
18-22 maart in Eindhoven
4-6 april in Dordrecht

Wil je Storyrooms naar jouw stad, dorp, kerk, school of festival halen? Ga naar: www.storyrooms.nl

Bekijk hieronder het promofilmpje van Storyrooms. 

Storyrooms wordt mede mogelijk gemaakt door uw bijdrage aan Ark Mission.