Menu

Ontvang 26x een meditatie van bekende sprekers in de inbox!

Meld u aan
Vluchtelingen

Vertelt het verhaal dat vluchtelingen aanvaardt

Vluchtelingen uit verschillende landen zoeken in Nederland hun toevlucht. Velen van hen zijn Arabischsprekend. Zij ontdekken in Nederland een heel andere cultuur dan zij gewend zijn. De kleurrijke brochure 'Welkom in Nederland' helpt hen om hun weg te vinden. Lees meer

Vluchtelingen

Sandra op missie naar Lesbos

Sandra Dekker, werkzaam onder vluchtelingen, vertrekt volgende week naar Lesbos om aldaar hulp te bieden, een luisterend oor te zijn en haar handen uit de mouwen te steken. Ark Mission ondersteunt haar bij deze missie, omdat zij haar geloof handen en voeten geeft door praktisch hulp te bieden aan hen die dat zo hard nodig hebben.

Bible-Fit Arabisch

Ark Mission heeft in 2016 de app Bible-Fit [linkje naar projectpagina Bible-Fit] ontwikkeld in het Arabisch. In de app vinden gebruikers bijbelteksten in het Arabisch, die passen bij bepaalde emoties of gebeurtenissen. Klikt de gebruiker bijvoorbeeld de emotie ‘Ik voel me eenzaam’ aan, dan krijgt hij/ zij bijbelteksten te zien die passen bij dit onderwerp.

Huwelijksboekje voor vluchtelingen

Voor vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen valt het niet mee om een thuis op te bouwen in de Nederlandse samenleving. Regels en wetten zijn anders, de taal is vreemd, en mannen en vrouwen gaan anders met elkaar om. Het is onwennig voor echtparen en gezinnen, in alle aspecten van het leven.