Menu
Zieken

Durf te geloven

Enkele weken geleden was ik getuige van een wonder in een genezingsdienst. Een man die al drie jaar niet zonder krukken kon lopen, liep na aanbidding en gebed weer zonder hulpmiddel door de zaal! Ik was sceptisch, ik had twijfels, kon dit echt? Later die week las ik een interview waarin de bewuste man deelde dat hij nog altijd pijnvrij en zonder krukken kon lopen. Pas toen durfde ik te geloven. Het kon wel eens echt zo zijn! Lees meer

Zieken

Bemoedigingsboekje Ik zie het niet meer zitten

Lianne Post is theoloog en auteur. Zij schreef een boekje voor mensen die worstelen met neerslachtigheid of depressie. ‘Wanneer het niet goed met je gaat kun je je heel alleen voelen – alsof je de enige bent, alsof er iets mis is met je. Daarom hebben we het er soms maar niet over als we ons somber voelen en het niet meer zien zitten.

Bemoedigingsboekje Ik heb verdriet

Henk Fonteyn is theoloog, publicist en voormalig legerpredikant. Hij schreef een boekje over rouw en loslaten. ‘De Duitse kunstenares Käte Kollwitz verloor in de gruwelijke loopgravenoorlog in de Vlaamse Westhoek haar zoon Peter, slechts achttien jaar oud.

Bemoedigingsboekje Ik ben ziek

Christien Korf is auteur en blogger. Zij schreef vanuit haar eigen ervaring een boekje over omgaan met ziekte. ‘Mijn wereld stond lange tijd op zijn kop door de ziekte van onze zoon en ik zocht wanhopig naar een strohalm om aan vast te houden.