Menu
Zieken

Hoop als het leven tegenzit!

Juist in de worsteling die mensen kunnen ervaren in hun leven, staan ze open voor verandering of zijn ze op zoek naar hoop en houvast. Ark Mission heeft vier bemoedigingsboekjes ontwikkeld om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met de liefde van God. Deze boekjes zijn geschreven door ervaringsdeskundigen op het gebied van ziekte, depressie, rouw en eenzaamheid. Lees meer

Zieken

Bemoedigingsboekje Ik zie het niet meer zitten

Lianne Post is theoloog en auteur. Zij schreef een boekje voor mensen die worstelen met neerslachtigheid of depressie. ‘Wanneer het niet goed met je gaat kun je je heel alleen voelen – alsof je de enige bent, alsof er iets mis is met je. Daarom hebben we het er soms maar niet over als we ons somber voelen en het niet meer zien zitten.

Bemoedigingsboekje Ik heb verdriet

Henk Fonteyn is theoloog, publicist en voormalig legerpredikant. Hij schreef een boekje over rouw en loslaten. ‘De Duitse kunstenares Käte Kollwitz verloor in de gruwelijke loopgravenoorlog in de Vlaamse Westhoek haar zoon Peter, slechts achttien jaar oud.

Bemoedigingsboekje Ik ben ziek

Christien Korf is auteur en blogger. Zij schreef vanuit haar eigen ervaring een boekje over omgaan met ziekte. ‘Mijn wereld stond lange tijd op zijn kop door de ziekte van onze zoon en ik zocht wanhopig naar een strohalm om aan vast te houden.