Menu
Zieken

Hoop als het leven tegenzit!

Juist in de worsteling die mensen kunnen ervaren in hun leven, staan ze open voor verandering of zijn ze op zoek naar hoop en houvast. Ark Mission heeft acht bemoedigingsboekjes ontwikkeld om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met de liefde van God. Deze boekjes zijn geschreven door ervaringsdeskundigen op het gebied van ziekte, depressie, rouw,eenzaamheid, autisme, ouderdom, angst en stress. Lees meer

Zieken

Bemoedigingsboekje Ik zie het niet meer zitten

Lianne Post is theoloog en auteur. Zij schreef een boekje voor mensen die worstelen met neerslachtigheid of depressie. ‘Wanneer het niet goed met je gaat kun je je heel alleen voelen – alsof je de enige bent, alsof er iets mis is met je. Daarom hebben we het er soms maar niet over als we ons somber voelen en het niet meer zien zitten.

Bemoedigingsboekje Ik heb verdriet

Henk Fonteyn is theoloog, publicist en voormalig legerpredikant. Hij schreef een boekje over rouw en loslaten. ‘De Duitse kunstenares Käte Kollwitz verloor in de gruwelijke loopgravenoorlog in de Vlaamse Westhoek haar zoon Peter, slechts achttien jaar oud.

Bemoedigingsboekje Ik ben ziek

Christien Korf is auteur en blogger. Zij schreef vanuit haar eigen ervaring een boekje over omgaan met ziekte. ‘Mijn wereld stond lange tijd op zijn kop door de ziekte van onze zoon en ik zocht wanhopig naar een strohalm om aan vast te houden. 

Bemoedigingsboekje Ik voel me zo alleen

Helene Akkerman is werkzaam als psycholoog en pastoraal werker. Ze schreef dit boekje, omdat eenzaamheid een veelvoorkomend probleem is.

Helene is open over de pijn die eenzaamheid veroorzaakt, maar biedt ook hoop en perspectief, juist voor wie eenzaam is. 

Bemoedigingsboekje Ik word oud

Henk Fonteyn was geestelijk verzorger bij de Koninklijke Landmacht en is nu publicist, vertaler en redacteur.

Ouder worden kan een confronterend proces zijn met beperkingen, maar ook met nieuwe mogelijkheden. Henk gaat in dit boekje in op de hobbels en de rijkdommen.

Bemoedigingsboekje Ik begrijp je (niet)

Dit boekje is geschreven door Hannah.

Hannah heeft dagelijks te maken met autisme.Daarom wil ze er graag zijn voor anderen die zich in een zelfde situatie bevinden.

Hannah deelt haar ontdekkingen en wil je met dit boekje ook bemoedigen.

Bemoedigingsboekje Ik ben bang

Mark de Boer schreef het boekje Ik ben bang.

Iedereen is weleens bang en in sommige gevallen kan dat je leven bepalen.

Dit boekje geeft niet de oplossing voor dit probleem, maar wil hoop geven, zodat angst niet meer de boventoon hoeft te voeren in je leven.

Bemoedigingsboekje Ik ben moe

Lianne van Dijk schreef het boekje Ik ben moe. Lianne is theoloog en freelance projectleider.

Dit boekje nodigt je uit om in alle drukte rust te vinden en op adem te komen.

Stilstaan is namelijk geen schande: het is een manier om ervoor te zorgen dat je straks weer vooruit kunt.