Menu

Bemoedigingsboekje Ik ben ziek

Ik ben ziek - Christien Korf

Je bent zelf ziek of iemand in je naaste omgeving is het. Je zoekt naar houvast, naar hoe je hier mee om moet gaan. Ziek zijn doet altijd wat met je, wat de diagnose ook is. Ziekte raakt je, ook als je langs de zijlijn staat en moet toekijken hoe iemand die je lief is lijdt.

Geconfronteerd worden met ziekte en dood is niet zomaar iets. Het is logisch dat je een vat vol tegenstrijdige emoties bent. De ene dag juich je dat je er nog bent, ervaar je dankbaarheid in kleine dingen. De andere dag voel je je lamgeslagen, verdoofd, alsof er een constante mist in je hoofd zit. Depressieve gevoelens kunnen de kop op steken. Levensvragen dringen zich aan je op. Balanceren tussen deze twee uitersten kost een hoop energie. Het verwart je erg. Ook na het ziekteproces kunnen deze gevoelens voortduren. Dat is niet gek. Je zit in een soort rouwproces.

Christien Korf: "Toen onze zoon ernstig ziek was, heb ik ervaren hoezeer ik houvast en steun nodig had. Ik geloof in God, maar ik vond geloven toen zo lastig! Toch kwam ik weer uit bij Hem. Ik heb ervaren hoe Hij bij ons was. Ik gun ook jou Zijn troost en liefdevolle nabijheid. Ik schrijf het boekje 'Ik ben ziek' om anderen in eenzelfde proces te bemoedigen en om uit te dragen dat Gods liefde en trouw dieper gaat dan al jouw angst, verdriet en twijfel. Ondanks al jouw vragen is Hij erbij!"

Alvast even binnen kijken? Klik hier voor een aantal inkijkpagina's.

Op zoek naar meer bemoediging? De bemoedigingsboekjes bestaan uit een serie van diverse boekjes. De boekjes worden gratis beschikbaar gesteld aan gekozen organisaties die ze aan belanghebbenden verspreiden. Kijk op de overzichtspagina voor de andere boekjes.