Menu

Bemoedigingsboekje Ik word oud

Ik word oud - Henk Fonteyn

Ik word oud.jpgOuder worden kan een confronterend proces zijn. Je lichaam en je geest veranderen, je gaat een nieuwe levensfase in. Die nieuwe fase kan beperkingen met zich meebrengen, maar ook mogelijkheden. Henk Fonteyn loopt graag een stukje mee op een weg die naast de nodige hobbels ook nieuwe inzichten, vergezichten en rijkdommen kan bieden.

Henk Fonteyn: "Een nieuw levensperspectief ontvouwt zich. Het is de kunst om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden, die tot nog toe niet of nauwelijks binnen bereik lagen. Het is een fase waarin je relaties kunt verdiepen en verruimen, er komt meer tijd voor sociaal leven, gezin en familie, vriendschappen, innerlijke verdieping. Daarnaast kun je proberen de toekomst een beetje ‘naar je hand te zetten’. Dat wil zeggen: niet wachten of en tot en wat er naar je toe komt, maar ook bewuste keuzen maken. Voor nieuwe culturele, intellectuele, sociale en spirituele mogelijkheden. ... De herfst van ons leven biedt op dit punt nieuwe kansen."

Alvast even binnen kijken? Klik hier voor een aantal inkijkpagina's.

Op zoek naar meer bemoediging? De bemoedigingsboekjes bestaan uit een serie van diverse boekjes. De boekjes worden gratis beschikbaar gesteld aan gekozen organisaties die ze aan belanghebbenden verspreiden. Kijk op de overzichtspagina voor de andere boekjes.