Menu

'Bij Alpha-Prisons hoorde ik dat God mij een nieuwe kans geeft'

Alpha Prisons - een nieuwe kans

“Ik dacht dat God klaar was met mij. Bij Alpha Prisons hoorde ik dat God nog steeds van mij houdt en dat ik een nieuwe kans krijg”. 

In de gevangenis word je stilgezet. Je hebt er zoveel tijd om na te denken over het verleden, heden maar ook over de toekomst. Voor veel gedetineerden is het ook het moment waarop je beseft dat dingen anders moeten in je leven. Hoe voorkom je dat je dezelfde fouten nog eens maakt? Hoe krijg je je leven weer op de rails, en wat is de rol van geloof daarbij? Door middel van Alpha Prisons willen we gevangenen de gelegenheid bieden om met elkaar in gesprek te gaan over zingeving en geloof.

Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, kan zijn filmpje telkens opnieuw inspreken. Elke keer krijgt hij een nieuwe kans. Hij vertelt daar meer over in zijn vlog.

 

Quote gedetineerde: 
'Alpha geeft mij even een moment van rust. Dat ik even gewoon normaal mens ben. Zelfde niveau als de vrijwilligers. Geen oordeel, geen dossier bijhouden, geen meldingen doen. Als medegelovigen samen aan tafel zitten. En er gewoon zijn. Samen kerk zijn.’

Veel gedetineerden kennen het volgende lied wel. Het is Opwekking 488, 'Houd mij vast'. Het geeft rust te weten dat er Iemand is die nooit loslaat.

Wat is Alpha Prisons?

Alpha Prisons is een laagdrempelige cursus waarin je kennis maakt met het christelijk geloof. In acht bijeenkomsten worden vijftien onderwerpen besproken (o.a. wie is Jezus, waarom stierf Hij, bidden hoe doe je dat en waarom?). Het is een Alpha-cursus, maar dan aangepast voor gebruik in de gevangenis. Deze cursus kan echt een nieuwe kans voor iemand betekenen. Ark Mission gelooft dat iedereen bij God levenslang een nieuwe kans krijgt.

Ark Mission wil met twee diaconale stichtingen gevangenenzorg dit jaar 14 Alpha Prisons cursussen geven. Daarmee kunnen we 85 gedetineerden helpen een weg vooruit te vinden. U kunt daaraan bijdragen door € 13,75 per gevangene/bijeenkomst te doneren.

Ervaringen met Alpha Prisons...

lees verder...