Menu

GivingTuesday

GivingTuesday

#GivingTuesdayNL
GivingTuesday verbindt het potentieel van sociale media met de vrijgevigheid en solidariteit van mensen van over de hele wereld. Het doel is om daarmee een echt verschil te maken in gemeenschappen: in buurt, wijk of dorp, in bedrijf of vereniging, dichtbij of aan de andere kant van de wereld. GivingTuesday is een platform voor mensen om geld en goederen, tijd en talenten te geven voor grote en kleine uitdagingen. GivingTuesday brengt een veelheid van partners bij elkaar: goede doelen en maatschappelijke organisaties, buren en sporters, kleine en grote bedrijven, individuen en families. Partners die elkaar aanmoedigen om goed te doen met kleine en grote daden.

Waarom doet Ark Mission mee?
GivingTuesday is een mooi moment om extra aandacht te vragen voor onze projecten. Daarnaast past GivingTuesday goed bij de komende cadeautjesmaand (Sinterklaas en Kerst). We concentreren ons met deze actie niet op het kopen, maar juist op het weggeven: we willen zoveel mogelijk jongeren in Tanzania een stripbijbel geven. Doet u ook mee?

Ons projectdoel
Ruim zestig procent van de bevolking van Tanzania is christen, maar de jongere generatie voelt zich niet verbonden met de kerk. Dit komt doordat de wereld van deze jongeren heel snel verandert onder invloed van internet en nieuwe media. Ook zijn er in Tanzania geen christelijke materialen beschikbaar zijn die jongeren aanspreken. Daarom gaan wij in het kader van #GivingTuesdayNL middelen inzamelen voor stripbijbels in Tanzania.

Vanuit Ark Mission zetten Mark de Boer (directeur), Jolanda Kromhout (algemeen manager) en Cor Slob (relatiebeheerder) zich samen in om 2500 stripbijbels te financieren. Hiervoor is €1250 nodig. Doet u ook mee? Dan kunnen wij ons doel misschien wel verhogen!

Meedoen
U kunt op twee manieren meedoen: door een financiële bijdrage te doen, of door net zoals onze collega's Mark, Jolanda en Cor uw eigen actie op te zetten.

Ga naar onze #GivingTuesdayNL pagina.

Mark steunen? Klik hier!

Jolanda steunen? Klik hier!

Cor steunen? Klik hier!