Menu
Halloween

Halloween project

‘Fright Nights’, ‘Halloween Nightmares’ en ‘Night of Darkness’. Het zijn zomaar wat namen van evenementen die georganiseerd worden in de periode rond Halloween. Met teksten als ‘Evil is here…’ worden bezoekers uitgenodigd om te komen griezelen en schrikken. Lees meer

halloween-2893710_1280.jpg

Onschuldig griezelfeestje, of is er meer aan de hand?

Wanneer de herfst weer is begonnen, vullen etalages zich met oranjetinten, herfstblaadjes en pompoenen. Het geeft een knus gevoel: terwijl de regen tegen de ramen slaat, kruipen we wat dichter onder onze dekentjes. Maar in diezelfde etalages verschijnen ook andere beelden. Tijdens een middagje winkelen stuit je als vanzelf op geraamtes, heksen en zombies. Halloween komt eraan. Een onschuldig griezelfeestje, of is er meer aan de hand?

Lees meer
een gezellig verkleedfeestje.jpg

Halloween: een gezellig verkleedfeestje?

Pompoenen, skeletten en trick or treat: op 31 oktober wordt op veel plaatsen Halloween gevierd. Maar wat houdt Halloween eigenlijk in? Ark Mission ging op onderzoek uit en stelde een aantal vragen aan Joyce de Jongh. Zij vierde vroeger, in haar jaren als heks, ook Halloween. Nu is ze o.a. werkzaam voor Derek Prince Ministries en Opwekking.

Lees meer

Creatief met licht

Na een lange zomer is het soms wel even slikken wanneer je je realiseert dat de donkere maanden er weer aan komen. Juist dan kan het fijn zijn om zelf voor wat extra lichtpuntjes te zorgen. Met de onderstaande ideeën kun je lekker praktisch aan de slag, hoe jong of oud je ook bent.

Vijf redenen waarom je niet bang hoeft te zijn

De dagen worden korter, je fietst vaker door het donker en je komt misschien net wat vaker een dikke spin tegen dan je zou willen. Bovendien worden veel etalages in de aanloop naar Halloween gevuld met pompoenen, skeletten of zelfs grafstenen. Word jij daar ook wel eens een beetje angstig van? Doe dan een extra lichtje aan en weet: je hoeft niet bang te zijn.

Spelen met angst

Na een hete zomer rollen we langzaam weer richting de herfst: kortere dagen, vaker de jas aan, kastanjes en vallende blaadjes. In de winkels slaan ze volgens mij de herfst een beetje over: je ontkomt niet meer aan de torenhoge stellingen met pepernoten, chocoladeletters en zelfs adventskalenders.