Menu

Help de allerarmsten in Bulgarije

In dit land, waar met de euro wordt betaald en waar je zonder paspoort naartoe kunt reizen, leeft een op de drie mensen in armoede. Wij willen Nina en andere kinderen graag een kerstpakket met kinderbijbel geven om hen iets van de liefde van God te laten ervaren. 

Het bijzondere van het project ‘Jij bent kostbaar!’ is dat Nina en andere kinderen van de zondagsschool zelf meehelpen met het uitdelen van de kerstpakketten en het uitnodigen van buurtgenoten voor de kerstdienst. Vorig jaar heeft dat heel goed gewerkt! Met uw hulp konden zij maar liefst 800 kinderen en hun families bereiken onder de allerarmsten in de regio’s Lom en Varna. 

Vanwege de bemoedigende resultaten geven wij graag een vervolg aan de hulp aan de allerarmsten in Bulgarije. Het doel blijft hetzelfde: we willen het verhaal van de Bijbel vertellen aan mensen die dat hard nodig hebben.

Helpt u opnieuw mee dit mogelijk te maken? Eén kerstpakket voor een gezin kost 15 euro. Met uw gift van 30, 60 of 90 euro kunt u meerdere gezinnen laten genieten van een kostbaar geschenk! Maar elke gift, hoe groot of klein ook, draagt bij.

Waarom is het project ‘Jij bent kostbaar!’ zo belangrijk voor de kinderen in Bulgarije?

  1. Bulgarije is een van de armste landen van Europa, hoewel het lid is van de Europese Unie en er betaald wordt met de euro. Een op de drie mensen leeft in armoede.
  2. Kinderen die deel uitmaken van de plaatselijke kerk hebben hoop en ontvangen zorg. Veel andere kinderen in de omgeving hebben dat niet; wanneer ze een kerstpakket met een kinderbijbel krijgen, mogen ook zij weten dat ze kostbaar zijn.
  3. Vorig jaar is gebleken dat de bijzondere aanpak van dit project heel goed werkt. Voorgangers melden dat meerdere gezinnen zich bij de kerk hebben gevoegd. Bekijk hier de prachtige verhalen.