Menu

Troost bij ziekte

teddy-3183563_1920.jpgdonderdag 11 oktober 2018

Je bent zelf ziek of iemand in je naaste omgeving is het. Je zoekt naar houvast, naar hoe je hier mee om moet gaan. Ziek zijn doet altijd wat met je, wat de diagnose ook is. Ziekte raakt je, ook als je langs de zijlijn staat en moet toekijken hoe iemand die je lief is lijdt.

Geconfronteerd worden met ziekte en dood is niet zomaar iets. Het is logisch dat je een vat vol tegenstrijdige emoties bent. De ene dag juich je dat je er nog bent, ervaar je dankbaarheid in kleine dingen. De andere dag voel je je lamgeslagen, verdoofd, alsof er een constante mist in je hoofd zit. Depressieve gevoelens kunnen de kop op steken. Levensvragen dringen zich aan je op. Balanceren tussen deze twee uitersten kost een hoop energie. Het verwart je erg. Ook na het ziekteproces kunnen deze gevoelens voortduren. Dat is niet gek. Je zit in een soort rouwproces.

Toen onze zoon ernstig ziek was, heb ik ervaren hoezeer ik houvast en steun nodig had. Ik geloof in God, maar ik vond geloven toen zo lastig! Toch kwam ik weer uit bij Hem. Ik heb ervaren hoe Hij bij ons was. Ik gun ook jou Zijn troost en liefdevolle nabijheid.

Christien Korf

Christien Korf is auteur en blogger. Haar wereld stond lange tijd op zijn kop door de ziekte van haar zoon. Ze zocht wanhopig naar een strohalm om aan vast te houden. Zo schreef ze het boekje Ik ben ziek om anderen in eenzelfde proces te bemoedigen en om uit te dragen dat Gods liefde en trouw dieper gaat dan al jouw angst, verdriet en twijfel.

Gouden tips bij ziekte

  • Neem voldoende rust en praat met mensen die je vertrouwt. Stapje voor stapje zul je ervaren dat er meer lucht komt, meer ruimte en meer positiviteit. Je bent je leven weer aan het opbouwen! En dat kost tijd.
  • Maak wandelingen in de natuur, ontdek een nieuwe hobby, doe dingen waar je energie van krijgt. Ook dit komt ten goede aan je herstel van lichaam en geest.
  • Jezus heeft ook de angst voor de dood gekend en doorleefd. Hij heeft ook onbegrip ervaren van Zijn vrienden. Jezus is een lotgenoot bij wie je altijd terecht kunt. Hij wil jou vertrouwen geven. Je bent Zijn geliefde kind, gemaakt om ten volle te leven!

Labels
Algemeen

« Terug