Menu

‘Jij bent kostbaar!’

lachend meisje (2).jpgdonderdag 22 november 2018

Gisteren kocht ik de kerstkaarten die ik met kerst wil versturen. Ik kijk enorm uit naar de komende decembermaand. Een tijd van het vieren van de geboorte van Jezus, van het Licht dat kwam, en een tijd van samenzijn, samen genieten!

‘Jij bent kostbaar!’ Terwijl ik dit schrijf besef ik dat dit woorden zijn die raken. Kwetsbaar ook, want tegelijkertijd voelt niet iedereen zich altijd even waardevol en kostbaar. Zeker niet in de maand december. Er zijn mensen die niet mee kunnen, zich aan de kant gezet voelen, of niet gezien. Hoe groot is het probleem van eenzaamheid, en wat kunnen we vaak voorbij gaan aan de noden van elkaar omdat we te druk zijn om écht oog voor elkaar te hebben. Zien we onze medemens als kostbaar?

In dit project ‘Jij bent kostbaar’ hebben we als Ark Mission oog voor hén die het zoveel minder hebben dan wij. Kinderen die géén cadeaus krijgen met kerst en geen Bijbel hebben. En juist in die Bijbel kunnen kinderen ontdekken dat zij kostbaar zíjn! Omdat ze geliefd zijn door onze God. Hij heeft elk haar van ieder kind geteld. Ze zijn zéér kostbaar in Zijn ogen.

Juist daarom willen we kinderen in Bulgarije, een land waar één op de drie mensen leeft in armoede, een kerstpakket geven. Een eigen Bijbel, maar ook met lekkernijen die het nog extra leuk maken om zo’n pakket te krijgen. En een uitnodiging: Kom het feest van kerst meevieren in de kerk.

Met dit project werken we samen met het Bijbelgenootschap in Bulgarije. Zij hebben de kontakten met de lokale kerken die allemaal klaarstaan om de pakketten te distribueren onder de armen. Zodat ze goed terecht komen. Zij hebben oog voor de mensen om zich heen en gaan er op uit!

Ik ga straks maar eens een extra pakje kerstkaarten kopen en nadenken wie buiten mijn eigen kring een kaartje zal waarderen.

Jolanda Kromhout

Projectmanager Ark Mission

PS Doet u mee en maakt u een kerstpakket mogelijk voor een kind in Bulgarije? Kijk op www.arkmission.nl/bulgarije voor de mogelijkheden om te helpen.

Labels
Algemeen

« Terug