Menu

Een nieuwe generatie - terugblik afgelopen jaar

sfeerwand .jpgdinsdag 11 december 2018

Op onze nieuwe werkplek kijk ik uit op een grote plaat van een meisje dat een oudere vrouw omarmt. Het meisje is jong: ze heeft een mooie huid, lange haren en een vrolijk shirtje aan. Ze heeft haar ogen dicht en drukt de vrouw – haar oma? - een kus op haar wang. De oudere vrouw is getekend is door ouderdom. Rimpels op haar gezicht, een blik waaruit blijkt dat ze veel heeft meegemaakt. Er gebeurt iets in die ontmoeting. Het is een ontroerende foto.

Die foto wordt voor onze nieuwe campagne tegen eenzaamheid gebruikt. In september lanceerden wij Voor de geraniums, het vriendschapsprogramma voor kerken om oudere en jongere generaties aan elkaar te verbinden. Inmiddels hebben we tientallen aanvragen gekregen van kerken.

Maar de foto symboliseert voor mij ook iets van het grotere verhaal van Ark Mission dit jaar. Het was een jaar van grote veranderingen. Aan het begin van dit jaar namen we afscheid van onze uitgeverij Ark Media, die onderdak vond bij Royal Jongbloed. Met een kleiner team stonden we voor de uitdaging om onszelf opnieuw uit te vinden. Ons hart en onze missie waren niet veranderd, de omstandigheden waarin we dat konden doen wel.

We hebben ons opnieuw afgevraagd voor wie we ons werk doen. Dat zijn de mensen die het verhaal van de Bijbel het hardst nodig hebben: gevangenen, zieken, vluchtelingen, armen, eenzamen. We hebben ons afgevraagd waar we ons werk het beste kunnen doen. Dat is op een plek waar we veel mensen kunnen ontmoeten, en inmiddels zitten we met veel plezier in het gebouw van de EO.

We hebben ons afgevraagd hoe we ons werk het beste kunnen doen. Dat is door samenwerking en door allerlei bestaande en nieuwe activiteiten. Daarom lanceerden we een nieuwe serie pastorale boekjes voor zieken. Ook zetten we succesvol de kinderkampen voort in Wit-Rusland in samenwerking met Father Alexander en Pastor Nikolaj in Berezino e.a. partners. We ondersteunden Young & Holy bij hun Storyrooms project voor jongeren. We maakten voor de 32e keer de Bajesgenda voor gedetineerden.

Het werk dat al meer dan honderd jaar bestaat gaat door, in nieuwe vormen en op nieuwe plekken. In de beeldspraak van de foto: de oude dame geeft het verhaal door aan een nieuwe generatie. Ze houden elkaar vast in liefde.

Ark Mission vertelt het verhaal. Hét verhaal, dat van de Bijbel. Van God die zieken bemoedigt, gevangenen hoop geeft, armen ondersteunt, eenzamen omarmt en vluchtelingen een thuis geeft. En die kracht geeft om opnieuw te beginnen, ook al ben je meer dan honderd jaar oud. Alvast gezegende kerstdagen gewenst!

Namens het team Ark Mission,

Mark, Jolanda, Paul en Liesbeth

Labels
Algemeen

« Terug