Menu

Volledig, voldaan, vooruit!

lights-1088141_1920.jpgmaandag 23 december 2019

Aan het einde van het jaar blikt Mark de Boer, directeur van Ark Mission, met voldoening terug.

"Terwijl de klok de laatste dagen van het jaar wegtikt en wij ons opmaken voor een break, komen de dingen langs van het voorbije jaar. Het was het eerste volledige jaar van het nieuwe Ark Mission, van nieuwe activiteiten die uit een nieuwe visie ontstonden: Ark Mission vertelt het verhaal van de Bijbel. Van God die zieken bemoedigt, gevangenen hoop geeft, armen ondersteunt, eenzamen omarmt en vluchtelingen aanvaardt.

We kijken er voldaan op terug. Niet uit trots, maar uit dankbaarheid. Op veel verschillende manieren mochten we ervaren dat ons werk ertoe doet. Bij de presentatie van de drieëndertigste Bajesagenda liet een van de gedetineerden mij zijn agenda van dit jaar zien. Het boekje was dubbel zo dik, vol met aantekeningen, onderstrepingen en ingeplakte briefjes. ‘Dit is mijn mobiel,’ zei hij. En iedereen met een mobiel weet wat dat wil zeggen.

Een tijdje daarvoor kwam op kantoor een telefoontje binnen. Of we driehonderd exemplaren van Kostbare schatten, het prachtige boek met levensverhalen van ouderen, wilden opsturen. ‘Want,’ zo zei de beller, ‘dit is zo mooi dat iedereen in onze gemeente dat moet lezen!’ Bijna 500 kerken en groepen door het hele land gebruikten ons Light in the night materiaal om een alternatief voor het duistere Halloween te bieden. En toen we begin deze maand via internet een spontane sponsoractie op touw zetten voor de kinderen in Tanzania, haalden we binnen twee dagen ons doel.

En nu kijken we alweer vooruit. We zien steeds meer dat het verhaal van de Bijbel in Nederland zelf verteld moet worden. Daarbij zijn de agenda’s, boekjes en materialen niet ons doel. Ze zijn een middel om iets van God te laten zien; zijn liefde, trouw en bewogenheid met mensen, zijn kracht om levens te veranderen, hoop te geven, perspectief en uitzicht te bieden.

In het nieuwe jaar leggen we nog meer nadruk op de doelgroepen kinderen, ouderen en gevangenen. We zien dat we iets te vertellen hebben. We doen dat steeds meer samen met u en samen met kerken. Want het verhaal dat wij willen vertellen is geen tekst in een boekje. Ons verhaal wordt gelezen in uw en mijn leven - wat God daarin doet en heeft gedaan, hoe Zijn liefde ons aanraakt en verandert. Helpt u mee dat verhaal te vertellen? Gezegende kerstdagen en Gods rijke zegen voor het nieuwe jaar gewenst!"

Namens het hele team van Ark Mission,
Mark de Boer

Tussen kerst en oud en nieuw is het kantoor van Ark Mission gesloten.

Labels
Algemeen

« Terug