Menu

Missionair kinderwerk vindt een luid kloppend hart bij Ark Mission

ARMEN.jpgdinsdag 15 september 2020

‘Als wij het de kinderen niet vertellen, wie dan wel? En nu kan het nog, er is nu vrijheid dus nu is de tijd om het te doen!’ Ik hoor het hem nog zeggen, pastor Nikolaj uit Wit-Rusland, toen ik bij hem op bezoek was. Hij organiseert elk jaar zomerkampen voor de kinderen en tieners uit zijn dorp, en elk jaar komen er honderden naar zijn kerk voor een leuke week vol activiteiten en Bijbels onderwijs.

Voor mij raakt hij de kern van waar het om gaat in missionair kinderwerk. Het doorvertellen van de grote daden van God aan de volgende generatie. In Psalm 78 vers 4 staat het zo krachtig: We willen het onze kinderen niet onthouden, wij zullen aan het komende geslacht vertellen van de roemrijke, krachtige daden van de Heer, van de wonderen die hij heeft gedaan. Wat me daarin raakt is het ‘niet willen onthouden’. We doen kinderen tekort als we hen niet wijzen op de grote, liefdevolle God die van hen houdt!

Daarom is het missionaire kinderwerk een belangrijke onderdeel van het werk van Ark Mission. Sterker nog, het zit in het hart van het werk dat we mogen doen. Kinderen zijn de toekomst van de kerk! Juist kinderen zijn onbevangen en ontvankelijk voor de verhalen van de Bijbel. Hen bekend maken met de verhalen van de Bijbel legt een basis onder hun hele leven. Kinderen zijn het waard om te horen wie God is en wie Hij voor hen wil zijn. We willen dat doen op een relevante, eigentijdse manier. De verhalen van de Bijbel op zo'n manier brengen dat het kinderen raakt en dat ze zich met de verhalen kunnen identificeren. Dat is wat we willen doen om de verhalen van de Bijbel ook voor deze tijd relevant te maken.

Neem bijvoorbeeld ons project Vrienden van de Liedjesbijbel. Hiermee wil Ark Mission de ontwikkeling van eigentijdse, moderne christelijke liedjes mogelijk maken. Kinderen houden van zingen en ze vergeten de liedjes uit hun kindertijd nooit. Ze blijven een leven lang bij. Kent u ze nog, de liedjes uit uw kindertijd? Ik wel, ik ken alle teksten uit mijn hoofd: van Lees je Bijbel, bid elke dag, en van Hoger dan de blauwe luchten.

We richten ons op kinderen in de kerk, maar ook daarbuiten. Al onze projecten in binnen- en buitenland zijn geschikt voor zowel kinderen die uit een christelijk gezin komen als voor kinderen buiten de kerk. Investeren in kinderen is investeren in hun eigen toekomst én in de toekomst van de kerk.

Op deze pagina's leest u meer over alle projecten binnen ons missionair kinderwerk:
Missionair kinderwerk binnenland
Missionair kinderwerk buitenland

Jolanda Abspoel-Kromhout
Directeur Ark Mission

Help ons dit werk mogelijk te maken, want al ons werk is afhankelijk van giften. Wij zijn dankbaar voor uw ondersteuning van ons werk.

Geef direct

Labels
Algemeen

« Terug