Menu

Kerstpakketten voor kinderen in Bulgarije

Kerstpakketten voor kinderen in Bulgarije

_MG_5810.jpgVeel gezinnen in Bulgarije zijn erg arm. De ouders kunnen hun kinderen niets extra’s geven. Wij willen deze kerst honderden van deze kinderen verrassen met een kerstpakket. Het kerstpakket bevat een mooi geïllustreerde kinderbijbel, een Nieuw Testament, en diverse lekkernijen waar kinderen én hun ouders vrolijk van worden. Zo voelen ze zich door God gezien!

'We willen deze kinderen vreugde en hoop geven met kerst!'
Pastor Nachko Zaikov is predikant van de Baptist Church in Mladenovo. Hij zet zich in voor de verspreiding van het evangelie in Bulgarije en zijn hart gaat daarbij uit naar minderbedeelde groepen in de samenleving, zoals de armste gezinnen. Gezinnen die door de rest van de bevolking met de nek worden aangekeken.

Pastor Nachkov: ‘In Bulgarije zijn veel kinderen die in diepe armoede leven. Hun ouders kunnen nauwelijks voor hen zorgen. De boodschap die wij verspreiden is daarom heel belangrijk: God houdt van deze kinderen, Hij is hun niet vergeten en Hij laat hun niet in de steek. Zo geven we jonge kinderen die anders geen cadeaus zouden krijgen, vreugde en hoop met kerst.

_MG_5777.1.jpgGrote vreugde
Als de kinderen de kerstpakketten openmaken, stralen ze; niet alleen omdat ze de lekkernijen zien, maar vooral omdat ze uitkijken naar de kinderbijbels. De kinderbijbels brengen grote vreugde! Ik herinner me nog dat we enkele jaren geleden ook dit project deden. We klopten aan bij een huis, en een klein meisje – ik noem haar Raja – deed open. Ze keek in het tasje en zag de kinderbijbel. Ze was zo ontzettend blij, dat ze hem direct pakte en tegen zich aan drukte! Toen ging ze naar binnen om haar moeder te vertellen wat ze zojuist had gekregen.

Het Woord van God zaaien
Door de kerstpakketten die we uitdelen, komen kinderen in aanraking met het evangelie. Wij zaaien het Woord van God, en dan zal de heilige Geest in hun harten werken. Er is in Bulgarije zoveel behoefte aan dit project. Sommige plekken zijn echt nog niet bereikt met het Woord van God. Ik hoop zo dat wij deze kinderen kunnen vertellen dat God van hen houdt!’

Nb.:  Onlangs hoorden we vanuit het project dat enkele coördinatoren en vrijwilligers, waaronder predikanten,  getroffen zijn door corona. Mogen we u vragen voor hen te bidden en voor voortgang van dit project?

_MG_5773.jpg

Eén kerstpakket met een kinderbijbel kost € 12,50. Met uw gift van bijvoorbeeld € 25, € 37,50 of € 50 geeft u dit jaar twee, drie of vier kinderen en hun families een onvergetelijke kerst.

Geef direct