Menu

Missie Lesbos

Ik ben Sandra Dekker, 44 jaar, moeder en gelukkig getrouwd met Luke. We hebben 2 kinderen Eveline (19) en Daniel (16).

Diep geraakt en bewogen door het leed in het nieuws (2015) over de grote toestroom van vluchtelingen heb ik 3,5 jaar geleden het roer omgegooid. Dankzij de geweldige ondersteuning van mijn man en kinderen zet ik mijn tijd, talenten en energie in om vluchtelingen te ondersteunen. Diverse projecten kwamen op mijn pad. Van noodopvang, het bezoeken van vluchtelingen in AZC Amsterdam, support geven op moeder-kind-weekenden tot projectleiderschap van vluchtkinderen op een zomerkamp. Daarnaast vingen we tien maanden lang een vervolgd christen op. 

De omstandigheden van vluchtelingen, hun verhalen en de actualiteit die ik volg raken me. Er is nog steeds geen oplossing voor de situatie aan de grens van Zuid-Europa. Dat voelt voor mij als onrecht, en het verlangen ontstond om juist hén die daar zitten persoonlijk te gaan ondersteunen. 

Ik verbleef met een mooi team in kamp Moria in Lesbos, Griekenland om daar vrijwilligerswerk te doen. Om om te kijken naar de mensen die daar vastzitten en zich vergeten voelen.

‘Ik wil de naaste zijn die ik zelf zo graag zou ontmoeten als ik daar zat.’

Lost het iets op? Druppel op de gloeiende plaat? Ik denk dat die vraag of twijfel bij déze mensen niet leeft.

Ark Mission en lieve mensen om mij heen maken deze missie mogelijk. Daarin zie ik Gods bevestiging te gaan. Als jullie mee willen bidden zou dat geweldig zijn. 

Lees hier de blogs van Sandra:

Je bent mijn zus

Een dag van stil worden

Een bonte verzameling

De echte helden van Moria

Het reisverslag Een druppel... je zal er maar onder staan

Ark Mission vertelt het verhaal dat vluchtelingen aanvaardt. Vanuit het bijbelfonds ondersteunden we Sandra bij haar missie naar Lesbos.