Kinderwerk in Belarus breidt zich uit

Liesbeth | 07 June 2018 | Reisverslag van Jolanda Kromhout
Opnieuw reisde ik af voor een kort bezoek aan Belarus. Na alle bezoeken van vorig jaar was ik benieuwd wat de plannen waren voor de kinderkampen in 2018. Ark Mission heeft het verlangen het werk in Belarus duurzaam uit te breiden, hier is in 2017 een begin mee gemaakt. Dit jaar ben ik teruggegaan om te overleggen hoe we het werk onder kinderen en jongeren het beste kunnen ondersteunen en uitbreiden.
 
Tijdens het bezoek van vorig jaar maakte ik kennis met Father Alexander in Verbovichy, waar hij voor het eerst in zijn kerk kinderkampen kon organiseren. Dit jaar bezocht ik hem opnieuw en vroeg hem naar wat er na de kampen was gebeurd. ‘De kinderen zijn na de kampen regelmatig teruggekomen naar de kerk en vragen al sinds vorig jaar of er opnieuw een kamp georganiseerd zal worden. Toen we hoorden dat Ark Mission ons hier opnieuw in wilde ondersteunen zagen we dit als een cadeau uit de hemel. Dit jaar gaan we voor een kamp van 10 dagen. Vorig jaar wilden de kinderen niet weg, zo ontzettend naar hun zin hadden ze het. We hebben het kamp uiteindelijk met een paar dagen verlengd. Er zijn bijzondere ontwikkelingen gaande. Drie keer per jaar organiseren we nu met gezamenlijke denominaties een openbare voorstelling om mensen met het verhaal van de Bijbel bekend te maken.’ Het enthousiasme bij Father Alexander en zijn vrouw is groot om ook dit jaar met de kinderkampen aan de slag te gaan.
 
Ook de voorbereidingen voor de zomerkampen van Pastor Nikolai in Berezino zijn in volle gang. Niet alleen Pastor Nikolai, maar zijn hele gezin werkt mee om de weken voor de kinderen onvergetelijk te maken. Ook de kinderen die jaren geleden naar de kampen kwamen en inmiddels volwassen christenen zijn geworden, komen van heinde en verre terug naar Berezino om hen te helpen met alle activiteiten voor de kinderen.  Ook dit jaar zullen meer dan 250 kinderen per kamp meedoen en is er een speciaal jongerenkamp aan de rivier. We hopen van harte dat het nieuwe boekje Hij en Jij, een Bijbels dagboekje voor jongeren, dat we hebben vertaald in het Wit-Russisch, gedrukt is en kan worden gebruikt tijdens dit kamp.
Als laatste bezocht ik dit jaar Pastor Tatiana die haar missionaire werk dit jaar opnieuw heeft kunnen uitbreiden met het bezoeken van zieken in het ziekenhuis. Dit is heel bijzonder, omdat de staat vaak niet toestaat dat kerkleden zieken bezoeken, naast hen staat en voor hen bidt. Ook zij is blij met de support van Ark Mission en de donateurs in het ondersteunen en uitbreiden van haar werk.
 
Er is druk overlegd voor nieuwe uitbreiding in 2019. We zien dat het werk gezegend wordt en dat er kansen zijn om het verhaal van de Bijbel te vertellen. Pastor Nikolai zegt regelmatig: ‘We weten niet hoe lang er nog vrijheid is hier in Belarus. We moeten van de gelegenheid gebruik maken zoveel mogelijk mensen het verhaal van Jezus te vertellen’. 
 
Wil je dit werk ondersteunen? Klik hier voor de mogelijkheden!
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren