Bajesagenda Steun dit project! ›

Bajesagenda

De pastorale Bajesagenda geeft steun en houvast aan gedetineerden.
Jaarlijks maakt Ark Mission een pastorale agenda voor gevangenen in ons land en voor Nederlanders die in het buitenland in de cel zitten. Deze pastorale Bajesagenda geeft al meer dan 30 jaar houvast en steun aan gedetineerden. Dit jaar is de agenda voor het eerst in een nieuwe uitvoering en in kleur beschikbaar. De Bajesagenda is door- en voor gedetineerden gemaakt. De door hen geschreven gedichten zijn, ter bemoediging van anderen, in de agenda opgenomen. Ook bevat de agenda een bijbelleesrooster, bijbelteksten, gebeden en uitleg over het christelijk geloof. ‘De agenda geeft ons houvast en steun’ is een veelgehoorde uitspraak van gedetineerden. De agenda wordt intensief gebruikt om afspraken in vast te leggen, nieuws van het thuisfront op te schrijven en foto’s van de kinderen in te bewaren. De agenda geeft houvast. Bovenal wil deze agenda gevangenen steun bieden vanuit woorden van God. Helpt u mee dit project mogelijk te maken?

De agenda wordt verspreid via predikanten en pastores van het Protestant en Rooms-Katholiek Justitiepastoraat van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Bajesagenda bestaat al meer dan 30 jaar. Over de afgelopen periode zijn bijna 1 miljoen agenda's gedrukt en verspreid! De editie 2018 verschijnt in een oplage van 24.000 stuks.


Steun
Ark Mission ontwikkelt en financiert deze agenda al meer dan 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor € 30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Doneren kan hier.

Tip voor kerken en organisaties
Sponsor met uw kerk of organisatie de agenda’s die nodig zijn voor een gevangenis in uw omgeving. Het aantal kunt u opvragen via een mailtje naar info@arkmission.nl. 

Partners
Partners van Ark Mission bij pastorale toerusting onder gevangenen: het  Justitiepastoraat van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Epafras, Exodus en  Gevangenenzorg Nederland.

Bajesagenda te koop
De Bajesagenda is in beperkte mate exclusief te koop bij Ark Mission. Vul het bestelformulier in en u krijgt een agenda thuisgestuurd. Bestelt u vanuit het buitenland, wilt u ons dan vooraf mailen?

Presentatie Bajesagenda
Op 30 november is de eerste Bajesagenda uitgereikt door Mark de Boer, in de PI in Zaanstad. Tijdens deze presentatie werden onderstaande gedichten ten gehore gebracht. Dit zijn de gedichten die geëindigd zijn in de top drie en in de Bajesagenda 2018 zijn geplaatst. Zij zijn door de muzikant Herman van Veelen op muziek gezet. De tekst van het lied vindt u door op het lied zelf te klikken. Door op de sleutel achter de titel te klikken, kunt u het lied beluisteren:  
1. This way please    
2. Give me love  
3. Gehamer op beton  

Tijdens de presentatie werd ook een door Herman van Veelen zelfgeschreven lied gespeeld: 'Het Heerst'. Een rouw, maar krachtig nummer, dat voor veel gevangenen hoopvol kan zijn. Klik op de titel om het nummer te beluisteren. 
 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren