Bajesagenda Steun dit project! ›

Bajesagenda

De pastorale Bajesagenda geeft steun en houvast aan gedetineerden.
Jaarlijks maakt Ark Mission een pastorale agenda voor gevangenen in ons land en voor Nederlanders die in het buitenland in de cel zitten. Deze pastorale Bajesagenda geeft al meer dan 30 jaar houvast en steun aan gedetineerden. Dit jaar is de agenda voor het eerst in een nieuwe uitvoering en in kleur beschikbaar. De Bajesagenda is door- en voor gedetineerden gemaakt. De door hen geschreven gedichten zijn, ter bemoediging van anderen, in de agenda opgenomen. Ook bevat de agenda een bijbelleesrooster, bijbelteksten, gebeden en uitleg over het christelijk geloof. ‘De agenda geeft ons houvast en steun’ is een veelgehoorde uitspraak van gedetineerden. De agenda wordt deze intensief gebruikt om afspraken in vast te leggen, nieuws van het thuisfront op te schrijven en foto’s van de kinderen in te bewaren. De agenda geeft houvast. Bovenal wil deze agenda gevangenen steun bieden vanuit woorden van God. Helpt u mee dit project mogelijk te maken?

De agenda wordt verspreid via predikanten en pastores van het Protestant en Rooms-Katholiek Justitiepastoraat van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Bajesagenda bestaat al meer dan 30 jaar. Over de afgelopen periode zijn bijna 1 miljoen agenda's gedrukt en verspreid! De editie 2018 verschijnt in een oplage van 24.000 stuks.

Getuigenissen in de Bajesagenda
Jaarlijks worden in de agenda een paar verhalen geplaatst waarin gevangenen getuigen hoe de kracht van God hun leven heeft veranderd

Lees het verhaal van Rivelino uit de agenda van vorig jaar. Het verhaal van Rivelino reikt verder dan alleen zijn getuigenis in de uitgave van de Bajesagenda 2017; daaruit voortkomend is het project voor jeugdgedetineerden ontstaan. Ook hiervoor is uw steun nodig!

Steun
Ark Mission ontwikkelt en financiert deze agenda al meer dan 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor € 30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Doneren kan hier.

Tip voor kerken en organisaties
Sponsor met uw kerk of organisatie de agenda’s die nodig zijn voor een gevangenis in uw omgeving. Het aantal kunt u opvragen via een mailtje naar info@arkmission.nl. Of bel 020 4802981.

Meer doen?
Doe dan mee met de jaarlijkse Kerstkaartenactie voor gedetineerden en dak- en thuislozen. Klik hier voor meer informatie.

Partners
Partners van Ark Mission bij pastorale toerusting onder gevangenen: het  Justitiepastoraat van het Ministerie van Veiligheid en Justitie,  Epafras, Exodus en  Gevangenenzorg Nederland.

Bajesagenda te koop
De Bajesagenda is in beperkte mate exclusief te koop bij Ark Mission. Vul het bestelformulier in en u krijgt een agenda thuisgestuurd. Bestelt u vanuit het buitenland, wilt u ons dan vooraf mailen?

Over de uitreiking van de 30e Jublileum! editie van de Bajesagenda in Vught in december 2017: lees hier het nieuwsbericht.

De uitreiking van de Bajesagenda 2018 staat gepland begin december in een gevangenis in Nederland. Meer info hierover volgt later.  
 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren