Bijbels voor zeelieden Steun dit project! ›

Bijbels voor zeelieden

Zeelieden die met hun schip in één van de Nederlandse havens aanmeren, staan enorm open voor het evangelie. Dat merken de havenzendelingen, die naar hun verhalen luisteren, steeds weer. Velen horen voor het eerst over Jezus en sommigen zien voor het eerst een Bijbel. De havenzendelingen ontdekken bij de zeelieden (wel 90 verschillende nationaliteiten) dan ook een grote behoefte aan Bijbels, christelijke boeken en dvd’s.
Havenzendeling Felix Henrichs geeft regelmatig Bijbelstudies aan boord. Zo bouwt hij een band op met de bemanning. Vaak is hij vraagbaak en luisterend oor, want veel zeelui zitten maanden aan boord, ver van hun familie. Zij voelen zich eenzaam. Felix: ‘Wij hebben op zeeschepen veel christelijke literatuur uitgedeeld en veel gesprekken over Jezus gevoerd. Een deel van hen kwam tot geloof en veel christenen aan boord konden wij bemoedigen. We delen onze vreugde, maar ook onze zorg, want helaas hebben we te weinig geld voor dit werk.’

Wederom hebben we geld beschikbaar gesteld voor nieuwe Bijbels en bijbelse boeken. Het werk onder zeelieden stopt namelijk nooit; elke week komt er een nieuw schip in de haven, met nieuw personeel. Ook hen willen we graag voorzien van bijbelse materialen.  

Lees hier de reportage in EO Visie over Felix en zijn werk als havenevangelist. 

Helpt u ons mee om zeelieden een Bijbel, boek of dvd in hun eigen taal te geven? Elk bedrag is welkom. Doneer direct online uw gift. Hartelijk dank!
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren