Bijbelverhalen.nu Steun dit project! ›

Bijbelverhalen.nu

De Bijbel toegankelijk voor iedereen. Ark Mission ontwikkelt Bijbelverhalen.nu: een toegankelijke website met Bijbelverhalen in gewone taal, ondersteund door filmpjes van een echte verhalenverteller en met creatieve verwerkingen. Zo sluit Bijbelverhalen.nu aan bij de belevingswereld van kinderen binnen en buiten de kerk.

Momenteel is de site nog in ontwikkeling, maar blijf op de hoogte hier op onze website en via Facebook. We laten het u zo snel mogelijk weten als de site in de lucht zit.


Kerkjargon

‘Ik ben vergeven.’ Of: ‘De genade van de Heer is met u.’ Uitdrukkingen die onze kinderen al hoorden toen ze klein waren, maar die ze niet altijd begrepen. Dit kerkjargon is vaak nog te moeilijk voor kinderen, zeker als ze niet zijn opgegroeid in de kerk. Toch is veel bijbelmateriaal voor kinderen in deze kerktaal geschreven. Dat is jammer, want hoe mooi de boodschap ook is, op deze manier landt het meestal niet in hun hart.

Om die reden wil Ark Mission www.bijbelverhalen.nu ontwikkelen: een website met twintig belangrijke bijbelverhalen die volledig aansluit bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. De site is specifiek bedoeld voor kinderen die de Bijbel niet of niet goed kennen. De verhalen worden prachtig overgebracht door een echte verhalenverteller en worden aangevuld met creatieve verwerkingen. Dit bijbelmateriaal is zeer geschikt voor kinderbijbelclubs en basisscholen, maar zeker ook voor thuis.

Wij zijn enthousiast, omdat het een nieuwe toegankelijke manier is om steeds meer kinderen binnen en buiten de kerk over Gods liefde te vertellen! Bovendien is de ervaring van clubleiding dat via de kinderen ook de ouders worden bereikt met de bijbelverhalen. Er moet echter nog veel gebeuren: filmpjes opnemen, de bijbelverhalen schrijven, verwerkingen bedenken en een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen. Dit alles kost veel geld. Wilt u ons helpen? 

Een uurtje bijbelclub

Benieuwd hoe je Bijbelverhalen.nu voor een clubavond kan gebruiken? Bekijk het in ons voorbeeld over Jona en de grote vis: een uurtje bijbelclub

Ook zie je hier alvast een klein voorproefje van verhalenverteller Jolanda Kromhout. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren