Gedichtenwedstrijd gevangenen

Gedichtenwedstrijd gevangenen

Ark Mission heeft in samenwerking met het Justitiepastoraat een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden georganiseerd. Deze gedichtenwedstrijd wordt uitgezet ten behoeve van het Exodusconcert dat op Tweede Pinksterdag op de radio zal worden uitgezonden.
Het Exodusconcert is een jaarlijks terugkerend initiatief van St. Exodus, NCRV-KRO, Justitiepastoraat en Ark Mission en is bedoeld om maatschappelijke bewustwording te creëren: ook ex-gedetineerden moeten de kans krijgen om opnieuw een leven te kunnen opbouwen. Ark Mission ondersteunt dit initiatief omdat we geloven dat ieder mens een tweede kans verdient. Een selectie van de gedichten inclusief speciale vermelding van de winnaar zal in de Bajesagenda 2019 worden opgenomen.

Een Bajesagenda zonder gedichten is niet compleet. Voor de agenda 2019 zijn er op dit moment al 32(!) gedichten binnengekomen die geschreven zijn door gedetineerden. Een deskundige jury zal zich buigen over de inzendingen en de beste drie uitkiezen. Een van deze gedichten zal vervolgens op muziek worden gezet door een bekende muzikant.

Afgelopen jaar heeft singer-songwriter Danny Vera het gedicht, Give me love, op muziek gezet en tijdens het Exodusconcert ten gehore gebracht.
 

Hier kunt u het gehele lied beluisteren: 


De opnames van het Exodusconcert worden uitgezonden op Tweede Pinksterdag op Radio 5, in het programma Volgspot.
 
Tijdens de presentatie van de Bajesagenda afgelopen jaar, werden onderstaande gedichten ten gehore gebracht. Dit zijn de gedichten die geëindigd zijn in de top drie en in de Bajesagenda 2018 zijn geplaatst. Zij zijn door de muzikant Herman van Veelen op muziek gezet. De tekst van deze gedichten kunt u lezen door op de titels te klikken:  
1. This way please    
2. Give me love  
3. Gehamer op beton  

Steun de Bajesagenda!
Ark Mission ontwikkelt en financiert deze agenda al meer dan 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor € 30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Doneren kan hier.
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren