Gedichtenwedstrijd gevangenen

Ark Mission heeft in samenwerking met het Justitiepastoraat een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden georganiseerd. Deze gedichtenwedstrijd werd uitgezet ten behoeve van het Exodusconcert dat op Tweede Pinksterdag op de radio zal worden uitgezonden.
Het Exodusconcert is een jaarlijks terugkerend initiatief van St. Exodus, NCRV-KRO, Justitiepastoraat en Ark Mission en is bedoeld om maatschappelijke bewustwording te creëren: ook ex-gedetineerden moeten de kans krijgen om opnieuw een leven te kunnen opbouwen. Ark Mission ondersteunt dit initiatief omdat we geloven dat ieder mens een tweede kans verdient. Een selectie van de gedichten inclusief speciale vermelding van de winnaar zal in de Bajesagenda 2018 worden opgenomen.

Een Bajesagenda zonder gedichten is niet compleet. Voor de agenda 2018 zijn er 48(!) gedichten binnengekomen die geschreven zijn door gedetineerden. Een deskundige jury heeft zich gebogen over de inzendingen en de beste drie uitgekozen. Singer-songwriter Danny Vera heeft vervolgens uit deze top drie een gedicht gekozen om op muziek te zetten. Dit gedicht, Give me love, wordt tijdens het Exodusconcert ten gehore gebracht.
 

Hier kunt u het gehele lied beluisteren: 


De opnames hebben inmiddels plaatsgevonden in de gevangenis van Zwolle en de uitzending is op Tweede Pinksterdag op Radio 5, in het programma Volgspot.
 
De gedichten die zijn geëindigd in de top drie en zullen geplaatst worden in de Bajesagenda van 2018, zijn de volgende:
1. This way please
2. Give me love
3. Gehamer op beton

Steun de Bajesagenda!
Ark Mission ontwikkelt en financiert deze agenda al 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor € 30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Doneren kan hier.
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren