Hiv-aidspreventie Malawi

Hiv-aidspreventie Malawi

Malawi is officieel uitgeroepen tot het allerarmste land ter wereld, 90% van de bevolking is werkloos. Maar bijbelonderwijs en hiv-aidspreventie op een bijbelse basis zijn sterke middelen om de bevolking vooruit te helpen. De organisatie FLAEM helpt daarbij.
De vreselijke aidsepidemie is enigszins op zijn retour, maar jaarlijks zijn er nog steeds 40.000 aidsdoden te betreuren. Hoewel de overheid inzet met een seculiere anti aidscampagne biedt de christelijke organisatie Flaem (Family Life and Aids Education Ministry) adequaat lesmateriaal voor scholen dat uitgaat van christelijke leefregels.

Het doel van FLAEM is tweeledig. Kinderen krijgen vier jaar lang wekelijks bijbelonderwijs, dat hen een sterk fundament voor hun leven geeft. Daarnaast komt de praktijk aan bod: wat zegt de Bijbel over eigenwaarde, vriendschappen, seksualiteit, vergeving door Christus. Hiv/aids bestrijding ligt in het verlengde daarvan. De lesstof draagt bij aan een goede voorbereiding op stabiele huwelijken en gezinnen die een sterke ruggengraat mogen vormen van de kerk en samenleving in Malawi.


Veel docenten omarmen met materiaal en het aantal scholen dat de lessen gebruikt is al opgelopen tot 43. Nu al worden 18.000 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar bereikt.
De docenten zien hoe kinderen veranderen en hoe ook de onderlinge verstandhouding in gezinnen verbetert.

FLAEM heeft dringend geld nodig om het werk voort te kunnen zetten en het liefst uit te breiden.  Helpt u mee.
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren