Kerstkaartenactie

Kerstkaartenactie

U kunt weer schrijven voor de Kerstkaartenactie! Een kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen en dak- en thuislozen. Vooral rond kerst, als de eenzaamheid extra gevoeld wordt. Via de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie bezorgen wij in december duizenden kerstgroeten in gevangenissen en opvangcentra van het Leger des Heils.

Voor de tiende keer organiseert Ark Mission een kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen. Ook u kunt meedoen. Uw kaart kan voor hen een bemoediging zijn als rond Kerst het gemis aan huiselijke gezelligheid zo pijnlijk wordt ervaren. Vorig jaar zijn 15.000 gevangenen en daklozen verrast door een kaart. Ark Mission werkt daarbij samen met het Justitiepastoraat en het Leger des Heils.

De kerstkaartenactie 2017 Campagnekaart kunt u hier downloaden.
 
 
De inzendtermijn voor 2017 is op dit moment gesloten! Kaarten die wij nu nog binnenkrijgen, nemen we mee voor 2018. 
 
Lees meer over:
Werkwijze, campagnekaart
Andere talen en voorbeeldzinnen!
Help mee de actie meer bekendheid te geven

Naar aanleiding van de actie mailde een gevangenispredikant: “Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen veel hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt”.

Terugblik kerstkaartenactie 2017
Samen met veertien vrijwilligers hebben we ook dit jaar weer duizenden kaarten gesorteerd en klaargemaakt om verzonden te worden. Een hele klus, maar waardevol om te lezen welke bemoedigingen mensen op de kaarten hebben geschreven voor de gevangenen en dak- en thuislozen. We ontvingen ook veel kaarten van kinderen, vol met prachtige stickers. Geweldig toch om een kerstwens uit een kinderhart te krijgen! 


Ontstaan van de jaarlijkse Ark Mission kerstkaartenactie

De kerstkaartenactie is een activiteit die voortkomt uit het project Bajesagenda. Ark Mission financiert deze agenda voor gedetineerden al meer dan 30 jaar! Vorig jaar was het Jubileumjaar voor de Bajesgenda. Deze agenda met bijbelteksten, gedichten en gebeden is voor gevangenen een enorme steun. De agenda voor 2018 verschijnt in een oplage van 24.000 stuks. Om degenen die doneren voor de Bajesagenda de gelegenheid te geven ook iets persoonlijks te doen voor gevangenen is in 2008 het idee geboren van de kerstkaartenactie. Vanwege het grote succes is de actie uitgebreid met de doelgroep dak- en thuislozen. Lees meer over de Bajesagenda.
 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren