Kinderbijbels Bulgarije Steun dit project! ›

Kinderbijbels Bulgarije

Een kostbaar kerstpakket voor de allerarmste kinderen in Bulgarije.

In Bulgarije leven veel mensen ver onder de armoedegrens. Hoewel Bulgarije lid is van de Europese Unie, is het ook een van de armste landen van Europa. Een op de drie mensen leeft in armoede. Kinderen wonen bij hun grootouders, omdat hun ouders elders geld proberen te verdienen. Ze leven in moeilijke omstandigheden. 

Zoals bijvoorbeeld Nina. Nina is 10 jaar oud en woont met haar moeder en oma in een krotje. Haar oma is chronisch ziek en haar moeder, die niet kan lezen of schrijven, werkt als straatveger in de stad. Net als Nina, leven meer kinderen in moeilijke omstandigheden. Ook Gloria en Emy, twee zusjes uit Nina's dorp, leven zonder vader in moeilijke omstandigheden. Net als Lily, Plamen en Ely, die bij hun oma wonen, omdat hun ouders in het buitenland wat geld proberen te verdienen.


Samen met het het Bulgaars Bijbelgenootschap zijn we een project begonnen om juist die kinderen te laten weten dat ze kostbaar zijn. Samen met de plaatselijke kerken willen we hen een kostbaar cadeau geven: een kinderbijbel. 

Die kinderbijbel komt in een kerstpakket met onder andere een uitnodiging voor de kerstdienst in de kerk. Hoe geweldig zou het zijn als honderden kinderen de liefde van God leren kennen en hoop en zekerheid ontvangen dat er iemand is die voor hen zorgt! 

Helpt u mee dit mogelijk te maken? Een kerstpakket kost 9 euro. Voor 45 euro kunnen dus 5 kinderen een kerstpakket met kinderbijbel krijgen. Maar elke gift, hoe groot of klein ook draagt bij. U kunt online uw gift overmaken of doneren door een bedrag over te maken op NL16 INGB 0000 0488 14 t.n.v. Stichting Ark Mission onder vermelding van 'kinderbijbels Bulgarije'. 

Waarom is een kinderbijbel zo belangrijk voor de kinderen in Bulgarije?
  1. Ondanks dat Bulgarije lid is van de Europese Unie en er betaald wordt met de euro is het een van de armste landen van Europa. Een op de drie mensen leeft in armoede.
  2. Kinderen die deel uitmaken van de plaatselijke kerk hebben hoop en ontvangen zorg. Veel andere kinderen in de omgeving hebben dat niet; door het geven van de kinderbijbel mogen ook zij weten dat ze kostbaar zijn.
  3. De kinderbijbel komt in een kerstpakket met onder andere een uitnodiging voor de kerstdienst van de kerk; hoe geweldig zou het zijn als honderden kinderen de liefde van God leren kennen?!

N.B. Nina, die al deel uitmaakt van de plaatselijke kerk, gaat meehelpen met het uitdelen van de kerstpakketten en met het uitnodigen van andere kinderen voor de zondagsschool. Is het niet mooi dat het goede nieuws zo wordt doorgegeven?

Bekijk hier twee filmpjes waarin Rady, de directeur van het Bulgaars Bijbelgenootschap, met Nina en met Gloria en Emy spreekt over wat kerst voor hun betekent. 

Het uitreiken van de kinderbijbels was een groot succes!
De vrijwilligers in Bulgarije zijn met kerst hard bezig geweest om alle kinderbijbels uit te delen. Voor alle kinderen zit er een kinderbijbel in hun pakket en wat lekkers. Op de foto's is goed te zien hoe blij de kinderen zijn met hun pakketten. Nina hielp ook mee met het uitdelen van de kerstpaketten. Wat een mooi gebaar! 

 

Pastor Rady deelde ook kerstpaketten uit aan Gloria en Emy, waarmee hij in de zomer al sprak over de boodschap van kerst. In dit filmpje kunt u hun reactie zien toen ze de kerstpakketten openden.
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren