Kinderbijbels Moldavië

Kinderbijbels Moldavië

Een eigen kinderbijbel voor kinderen in Moldavië, een kostbaar bezit.
Kunt u het zich voorstellen dat u uw kind geen voeding, onderdak of zelfs geen onderwijs kunt bieden? Als armste land van Europa krijgen veel kinderen in Moldavië niet de kans te leren wat ons wel wordt aangeboden in Nederland. Door de grote armoede die in Moldavië heerst verlaten veel ouders het land om werk te zoeken in Rusland. Hun kinderen worden achtergelaten en komen terecht bij de grootouders of soms bij de buren.
 
Gelukkig ondersteunen lokale kerken deze gezinnen met voeding, opvang en onderwijs. Zo willen de kerken aan deze kinderen laten zien dat God van hen houdt en dat Hij hen nooit vergeet. En zeker tijdens de feestdagen, als ouders het meest worden gemist, krijgen deze kinderen de kans kerst te vieren zoals ieder kind verdient. Zo worden er kerstliedjes gezongen en wordt het kerstverhaal verteld. Op deze manier ontdekken zij dat Jezus ook voor hen naar deze wereld kwam.
 
Kerst is het belangrijkste feest in Moldavië. Omdat veel mensen dán naar de kerk gaan, doen kerken hun uiterste best het evangelie aansprekend te brengen. Juist voor kinderen! Maar voor cadeaus is er geen geld. Inmiddels heeft Ark Mission, dankzij uw gift, via het Bijbelfonds 850 kinderbijbels kunnen uitdelen tijdens de feestdagen. Ark Mission heeft verschillende ‘thank you letters’ ontvangen van kerken en organisaties die de kinderbijbels hebben mogen uitdelen. Het is mooi en ontroerend om te lezen hoe blij de kinderen zijn met een eigen kinderbijbel!

Lees meer hierover in dit nieuwsbericht.
  
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren