Noodhulp aan Syrische vluchtelingen

Noodhulp aan Syrische vluchtelingen

Hoop en hulp voor Syrische vluchtelingen
Twee miljoen Syriërs zijn op de vlucht geslagen voor de terreurbeweging IS. Velen verblijven in een van de vierhonderd tentenkampen langs de Libanese grens. 60% van hen is jonger dan 15 jaar. Onder de vluchtelingen zijn veel christenen. Kerken en ook Youth for Christ Lebanon zetten zich om deze mensen op te vangen.


Traumaverwerking

Youth for Christ Lebanon verleent noodhulp in de kampen en organiseert activiteiten voor de jeugd. Sport, spel, onderwijs en muziek verbroederen niet alleen, ze werken ook helend. 120 jeugdleiders worden speciaal opgeleid om kinderen te helpen bij verwerking van hun trauma’s. Ook worden er Bijbels en christelijke boeken uitgedeeld, want het geloof is een belangrijke steun in deze moeilijke omstandigheden. Met Kerst en Pasen worden speciale bijeenkomsten georganiseerd voor christenjongeren maar ook veel moslimjongeren komen daar met interesse op af.

Vanuit de liefde voor Christus wil Ark Mission samen met u de Syrische vluchtelingen hulp bieden en nieuwe hoop geven. Steun de Syrische vluchtelingen met uw gift; doneer online.
En laten we aan hen denken in ons gebed.
 

Hoe u concreet hulp kunt bieden aan Syrische vluchtelingen

Met € 10 financiert u Bijbels en geloofsopbouwende boeken voor verspreiding in de vluchtelingenkampen en bij evenementen.
Met € 25 betaalt u voor een van de jongeren de deelname aan de Kerst- of Paasbijeenkomst.
Met € 40 betaalt u voor een van de honderden gezinnen voor één maand de kosten van medicijnen en primaire levensbehoeften.
Met € 75 draagt u bij aan de training van een jeugdleider om jongeren deskundig en pastoraal te begeleiden bij hun traumaverwerking
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren