Pastoraal boekje voor vluchtelingen Steun dit project! ›

Pastoraal boekje voor vluchtelingen

Ondersteun een vluchtelingengezin en help hen te integreren in de westerse cultuur met bijbelse principes.

Voor vluchtelingen die de afgelopen tijd naar Nederland zijn gevlucht valt het niet mee om als echtpaar of gezin een thuis op te bouwen in de Nederlandse samenleving. De regels zijn anders en deze kennen ze niet, ze verstaan de taal niet, mannen en vrouwen gaan anders met elkaar om. Het is vreemd; in alle opzichten.

 

Daardoor komen relaties en gezinnen vaak onder grote druk te staan. En juist een sterk gezin - waar liefde, trouw en geborgenheid te vinden zijn - is van onschatbare waarde. Het is de plek waar kinderen het leven leren. Het is de basis van de samenleving. Daarom willen wij investeren in de relaties binnen het vluchtelingengezin.


Zo ontwikkelen we samen met Stichting Gave een boekje rond relaties en gezin, gebaseerd op bijbelse principes en speciaal gericht op Arabischsprekende vluchtelingen. Dit boekje bevat passende bijbelgedeelten, verwerkingsvragen en opdrachten, waarmee echtparen en gezinnen zelf aan de slag kunnen. Stichting Gave organiseert daarbij gezinsweekenden die daarbij aansluiten en waarin mensen van elkaar kunnen leren en samen kunnen werken aan hun relatie. Zo kunnen vluchtelingengezinnen op basis van de Bijbel sterk worden in onze cultuur.
Deze gezinnen leven onder het bijstandsniveau, waardoor zij geen financiele ruimte hebben om dit boekje te kopen. De ontwikkeling van materialen kost ongeveer 50 euro om vijf gezinnen dit boekje te geven. Alleen samen met u kunnen wij deze gezinnen ondersteunen. Doet u mee?  Elke gift hoe groot of klein ook, wordt zeer op prijs gesteld!

Waarom is dit boekje zo belangrijk voor vluchtelingengezinnen?
  1. Het helpt hen om vanuit Bijbelse principes naar hun huwelijk en gezin te kijken en die toe te passen op hun eigen leven.
  2. Het biedt veiligheid en stabiliteit voor de opgroeiende kinderen die binnen een onbekende cultuur hun weg moeten vinden.
  3. Het helpt hen te integreren in de samenleving en de westerse cultuur beter te begrijpen.

Help mee en doneer!
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren