Storyrooms voor scholen en kerken Steun dit project! ›

Storyrooms voor scholen en kerken

Storyrooms is speciaal ontwikkeld voor en door jongeren (14+) waarbij de deelnemers een VR bril op krijgen waardoor ze in een virtual reality terecht komen van een eeuwenoud Bijbelverhaal. Storyrooms trekt vanaf september rond door Nederland en strijkt neer op diverse locaties zoals scholen, kerken en gevangenissen.
Storyrooms is een innovatief product van Young & Holy waarbij jongeren niet een verhaal horen, maar beleven. Ze maken actief deel uit van het verhaal doordat ze allemaal een rol krijgen toegewezen. Door opdrachten en aanwijzingen reageren de jongeren op wat er gebeurt waarbij ze niet om de relevantie heen kunnen. Dat betekent dat de deelnemers voor onverwachte dilemma’s komen te staan die emoties losmaken, ze laat reflecteren en ze voor levensvragen zet.

Storyrooms ontsluiten ‘oude’ waargebeurde verhalen die aansluiten bij het huidige aanbod van leerervaringen op locatie zoals de succesvolle escaperooms. Bij de keuze van bijbelverhalen wordt gelet op de relevantie voor jongeren. De dilemma’s en vragen waarmee mensen toen worstelden komen overeen met die jonge mensen vandaag de dag ook hebben.

Voorbeeld van storyrooms
Manuel is 15 jaar en hij komt met zijn vrienden de storyroom binnen. Ze zetten een VR bril op. De begeleider vertelt dat hij en zijn groepsgenoten zich verdekt moeten opstellen. Ze zijn op de vlucht. Als ze allemaal zitten opent er een vergezicht van een woestijn. Opeens komt er iemand van achteren binnen die hen waarschuwt: ‘De vijand komt eraan. We zitten in de val en hij is met veel. Hij is over vijf minuten hier!’ Er ontstaan stuifwolken, de vijand komt in zicht. Manuel en de anderen verstoppen zich dieper in de grot. Maar tot hun grote ontzetting komt de vijand de grot binnen. Iedereen houdt de adem in. Wat nu? De koning is binnen handbereik. Al maanden houdt hij de groep van Manuel en de anderen in zijn greep. De VR bril gaat af. De jongere is aan zet. Vechten, vluchten of … bevriezen?

 

Storyroom tour 2018

Storyrooms zal in 2018 en 2019 door heel Nederland rondreizen naar scholen, festivals, gevangenissen, kerken en jongerencentra.
De volgende data zijn bekend:
Lancering 8 - 13 oktober in Amsterdam 
12 - 17 november in Zwolle
28 januari - 1 februari in Friesland
18-22 maart in Eindhoven
4-6 april in Dordrecht
 

Om te zorgen dat Storyrooms op vele locaties in Nederland neerstrijkt en dat vele jongeren in aanraking komen met het verhaal van de Bijbel, kunt u dit vernieuwende project ondersteunen door te doneren. U kunt online doneren of u kunt een gift overmaken op NL16 INGB 0000 0488 14 t.n.v. St. Ark Mission, Storyrooms.


Wil je Storyrooms naar jouw stad, dorp, kerk, school of festival halen? Ga naar: http://www.storyrooms.nl

Het promofilmpje vind je hier.

Storyrooms wordt mede mogelijk gemaakt door uw bijdrage aan Ark Mission.
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren