Straatbijbel

Straatbijbel

Ark Mission heeft meegewerkt aan het succesvolle Straatbijbelproject.

De Straatbijbel is een herverteling van de verhalen uit de Bijbel. De teksten zijn geschreven door Daniel de Wolf, jongerenwerker en pastor die de straatcultuur van dichtbij kent. De Straatbijbel laat het Evangelie aansluiten op de belevingswereld van jongeren en helpt hen te ontdekken wie Jezus is.

Drie delen

De Straatbijbel bestaat uit drie delen. In 2011 verscheen De Torrie van Mattie (inmiddels 9 keer herdrukt), in 2012 volgde Genesis (2e druk) en recenter verscheen David, Greatest hits & misses.
Bij alle verhalen staat een aanvullende uitleg. De drie boeken zijn ook te beluisteren via www.straatbijbel.nl en de Straatbijbel App kan je downloaden in de Appstore.

Ark Mission wil zich inzetten om ook specifiek deze groep jongeren in ons land met de woorden van God te bereiken. Daarom heeft zij samen met Youth for Christ en het NBG de Straatbijbel ontwikkeld. Van elk deel is een groot aantal exemplaren kosteloos verspreid onder jongeren, jongerenwerkers en anderen die met de doelgroep werken. 
Uitgeverij Ark Media heeft ook exemplaren gedrukt voor verspreiding via de boekhandel. U kunt de delen daar kopen en bestellen via de site van uitgeverij Ark Media.
 

Enthousiaste reactie op het eerste deel, 'De torrie van Mattie':

‘Ik geloof in Gods Woord en voed mijn twee kinderen ook gelovig op. Maar het is lastig om samen de normale Bijbel te lezen. De Torrie van Mattie is dan ook een prachtige uitkomst, want het is de Bijbel in begrijpelijke en leuke taal. Het is echt van deze tijd! Mijn dochter lacht zelfs terwijl zij erin leest en dat maak ik zelden mee. Jullie hebben de Bijbel begrijpelijk gemaakt en het is bovendien ook zo komisch weergegeven.’
 

Theaterstuk

Het laatste deel van de Straatbijbel 'David' is omgezet naar een hiphop theaterstuk. Een hervertelling van het leven van David, de bekendste koning van Israël. Het leven van David kent ups en downs: hij past op z'n vaders schapen, hij is reuzendoder, muzikant, vluchteling, bendeleider en koning van Israël. Een torrie vol gevaren en avonturen. Davids verhaal wordt afgewisseld met de greatest hits uit zijn psalmen. Davids gepassioneerde liederen zijn door rappers omgezet in straattaal en raps. Met streetdans, hiphop, grafitti en rap komt het leven van David tot leven. De regie is o.l.v. Marjan Oostrum. De spelers zijn jongeren uit het jongerencentrum Youth for Christ | The Mall Almere samen met de rappers Rivelino en MC Prophet en de dansschool DWS-Almere.
Het theaterstuk is tot stand gekomen in samenwerking met Ark Mission, Stichting Rotterdam, SIOC en Vermeulen Brauckman. Kijk voor meer informatie op www.straatbijbel.nl.


 
Om u beter van dienst te zijn, maakt Ark Mission gebruik van cookies. » accepteren