Menu

Vacature fondsenwerver

Stichting Ark Mission gelooft dat de Bijbel een boodschap heeft van liefde, hoop, vergeving, verbinding en eeuwig leven in Jezus. God biedt dit aan aan alle mensen, waarmee de Bijbel een actueel en relevant boek is voor onze generatie. Voor ons team zijn wij op zoek naar een

Fondsenwerver met sterke communicatieskills

(20 uur per week)

Doel van de functie

Ark Mission heeft een stevige en trouwe achterban die we via Direct Mail en Telemarketing betrekken bij ons werk. Je onderhoudt deze relaties en werkt mee aan een duurzame uitbreiding van onze achterban. Jij betrekt de (potentiële) donateur campagnematig via on- en offline communicatie en acties met betrekking tot de projecten. Hierin ben je relatiegericht; we willen de betrokkenheid van onze donateurs vergroten. We zijn ambitieus in onze plannen! Daarom is er behoefte aan het uitbreiden van onze inkomstenbronnen en innovatie, waarin jij de lead neemt. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving en vertaalt deze naar concrete ideeën voor Ark Mission.

Functie-inhoud

Op basis van het jaarplan stel je het fondsenwervingsplan op en voert dat uit.

 • Je ontwikkelt sterke campagnes voor DM en TM en omlijst deze met aansprekende wervende communicatie, in nauwe samenwerking met onze communicatiemedewerker en ons communicatiebureau.
 • Je bedenkt nieuwe manieren om (online) mensen die ons niet kennen voor onze missie te enthousiasmeren, te betrekken en een relatie met hen te ontwikkelen.
 • Je beheert ons CRM-systeem en analyseert de effectiviteit van de campagnes.  
 • Je bouwt bestaande relaties uit.

Functie-eisen

 • Je bent een hands-on coördinator met strategisch inzicht.
 • Je hebt een gedegen kennis, opleiding (Hbo-niveau) en een aantal jaren ervaring in fondsenwerving.
 • Je bent in staat nieuwe ontwikkelingen te vertalen in vernieuwende plannen voor (online) werving van nieuwe donateurs.
 • Je hebt kennis van CRM-systemen en ervaring met het analyseren en interpreteren van data.
 • Je gaat in gesprek met (potentiële) donateurs om hen te enthousiasmeren voor ons werk.

Wie ben jij

Jij bent gedreven, enthousiast, ambitieus en resultaatgericht. Je neemt verantwoordelijkheid en kunt goed zelfstandig én binnen een team werken.  Je denkt vanuit de doelgroep en bent gericht op vernieuwing. Je voelt je thuis binnen een kleine organisatie die gezamenlijk gedragen wordt. Als christen ben je betrokken bij je plaatselijke kerk en je herkent jezelf in de visie en missie van Ark Mission.

Wij bieden

 • Een flexibele en mensgerichte werkomgeving.
 • Een zeer afwisselende en uitdagende baan met ruimte voor initiatief en ontwikkeling. We werken vanuit een prettige, open werksfeer in een klein, maar gedreven en enthousiast team.
 • Voor het salaris hanteren we de richtlijn van de CAO Welzijn, schaal 7/8; inschaling is afhankelijk van ervaring.
 • We bieden uitstekende pensioenvoorzieningen.

Wil je solliciteren? Stuur je motivatie en cv voor 6 mei naar Jolanda Kromhout, Algemeen manager Ark Mission, j.kromhout@arkmission.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je van maandag tot donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 035 – 647 45 00 of via email: j.kromhout@arkmission.nl.

Ark Mission helpt het verhaal van de Bijbel te vertellen. Hierbij kiezen wij bewust voor hen die het moeilijk hebben: gevangenen, zieken, armen, vluchtelingen en eenzamen. In binnen- en buitenland. Dit doen we door producten en projecten mogelijk te maken die het verhaal van de Bijbel vertellen. We zijn een klein, enthousiast team dat samenwerkt met externe partners en partijen waar nodig.