Menu

Kerstkaartenactie 2023

2023-09 header flyer kerstkaartenactie

'Omdat ik aan je denk'

De actie is afgelopen. Heb je meegedaan? DANKJEWEL! Jouw kerstkaart heeft vast een mooi plekje gekregen in de gevangenis!

Stel je voor, geen mobiel, geen internet, geen dagelijks contact met de buitenwereld en toch een blijk van aandacht ontvangen. Als verrassing een sprankje licht en hoop. Ook in 2023 hebben de Geestelijk Verzorgers in december via de kerstkaartenactie van Ark Mission weer duizenden kerstgroeten kunnen uitdelen in gevangenissen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen. Hoeveel impact dat heeft? Heel veel!

Een soort van 'bezoekje' door middel van een kaart. Want juist in die periode is de eenzaamheid het grootst ook al zit je met honderden gevangenen samen opgesloten.

Hoe werkt het?
Schrijf samen met anderen een kaart of een aantal kaarten bijvoorbeeld met vrienden/vriendinnen, huisgenoten, buren, familieleden, jeugd-/tienergroep, kerkleden. Schrijf vooral bemoedigende (Bijbel)teksten zonder oordeel. Eén Bijbeltekst is voldoende. Een tekening mag ook.
Tip: maak er samen een gezellig moment van met wat lekkers. Zo hebben niet alleen de gevangenen er wat aan, maar jullie ook!

LET OP: er mag niks toegevoegd worden, dus geen glitters of opgeplakte onderdelen of losse onderdelen. De geschreven kaart wordt zonder extra envelop opgestuurd. Meerdere kaarten kunnen dus in één envelop samen met de ingevulde flyer opgestuurd worden naar onderstaande postbus.

Stuur de kaarten naar...
Doe de kaart(en) en/of tekening(en) in een gefrankeerde envelop en adresseer deze aan Ark Mission kerstkaartenactie 2023, Postbus 231, 3840 AE Harderwijk. Stuur de ingevulde flyer mee. Je mag meerdere kaarten/ tekeningen in één keer toesturen, maar per afzender is één ingevulde flyer voldoende.

Tot wanneer?
Kaarten kunnen ingestuurd worden tot 8 november 2024.

Wat doet Ark Mission met de kaarten?
De kaarten worden bij Ark Mission gecontroleerd, gesorteerd en verdeeld over tientallen dozen. Alle kaarten worden in december uitgedeeld aan gevangenen in binnen- en buitenland om hen te laten weten dat ze niet vergeten worden. Ark Mission werkt bij deze actie samen met het Justitiepastoraat die ervoor zorgt dat de kaarten terecht komen bij gevangenen.

Extra informatie: