Menu

"Ik werd moe van het steeds achter mijn rug om moeten kijken.”

Jonge (ex-)criminelen hoop bieden

Rivelino Rigters is rapper en songwriter, ambassadeur voor Ark Mission en zet hij zich in voor jeugdige criminelen. Hij geeft rapworkshops in jeugdgevangenissen. Ook helpt hij met zijn team jongeren binnen en buiten jeugdgevangenissen met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

“Het is voor jongeren belangrijk dat ik écht ben. Dat ik geen masker op heb en serieus in hen ben geïnteresseerd. Dat hebben ze keihard nodig. Ze worstelen ook met vragen als: Kan ik straks nog thuiskomen of moet ik ergens anders wonen? Hoe kom ik aan werk? Zullen de mensen mij nog accepteren als ze erachter komen dat ik een criminele achtergrond heb? "

‘Tussenverhalen’ 

Rivelino wil jongeren kennis laten maken met de verandering die God in hun leven kan brengen. Daarom is hij het project ‘Tussenverhalen’ gestart. Levensverhalen van jongeren die het verkeerde pad op zijn gegaan, én er – met hulp van God – uit zijn gekomen, worden met raps en videoclips verteld. Het project werkt aan twee kanten: kwetsbare jongeren worden bereikt en de deelnemers aan het project ontwikkelen hun muzikale talenten.

Poëzie met Personality

Schrijven, creëren, samen bedenken

Intensief Studiowerk

"Ik wil de jongeren hoop bieden, door mijn eigen verhaal* te vertellen, door hen mijn boeken te laten lezen en mijn muziek te laten horen. Ik hoop ik dat ze geïnspireerd raken door hoe ik eruit ben gekomen. Én dat ze nieuwsgierig worden naar de rol die God in mijn leven heeft gespeeld en nog altijd speelt.” 

Check het filmpje hieronder om te horen wat hij daar zelf over te zeggen heeft.

Ieder jaar bereikt Rivelino duizenden jongeren met de hoopvolle boodschap uit de Bijbel. Hij heeft daar wel hulp bij nodig. Uw hulp! Door financieel bij te dragen, kunnen de verhalen van verandering worden geschreven, opgenomen en gedeeld. Zo maken andere kwetsbare jongeren kennis met de liefde van God.

*Rivelino groeide op in Amsterdam West en was nog jong toen hij met politie en justitie in aanraking kwam. Zijn leven kende een verandering nadat hij Gods liefde voor de wereld leerde kennen. Rivelino is niet alleen een christen en ervaringsdeskundige als het gaat om detentie, hij is ook schrijver, muzikant en vooral ook een coach voor jongeren die net als hij met justitie te maken hebben gehad of dat dreigen te krijgen.

Ark Mission - Nieuwsbrief header - DM sept 2023